– Ja, jeg har søkt jobben og har hele vegen vært åpen om det, sier rådmann i Rauma Ole Bjørn Moen. Han bekrefter overfor Åndalsnes Avis at han har søkt i Eide og at han trolig kommer til å ta jobben om han får tilbudet.

Men Ole Bjørn Moen poengterer sterkt at det ikke har noe med jobben i Rauma å gjøre. Han understreker at han hadde tenkt å flytte hit da han fikk jobben her i Rauma, men at familiesituasjonen har gjort at det ikke har blitt slik han hadde tenkt.

Det handler både for meg og for kona mi om at vi etter hvert har fått mer omsorgsansvar enn vi hadde tenkt for gamle foreldre og det gjør at det ikke er lett å flytte på seg akkurat. Og når turen fra Eide til rådhuset på Åndalsnes er akkurat 77 kilometer en veg, betyr det at jeg pendler nesten tre timer hver dag. Det krever i tillegg at jeg må treffe akkurat med ferjene. Dette er rett og slett mer slitsomt enn jeg hadde trodd, sier Ole Bjørn Moen. Han legger til at det å være rådmann ikke er en 100 prosent jobb, men heller en 130 til 150 prosent jobb og da sier det seg selv at det blir lite tid igjen.

– Men du er knapt varm i trøya i Rauma. Forstår du at noen kanskje måtte mene at det virker litt rart?

– Ja, det forstår jeg. Men jeg føler også at det er forståelse for mine begrunnelser når disse blir kjent.

– Det har vært tøffe tak i Rauma siden du begynte. Har det også noe med jobben i Rauma å gjøre?

– Jeg vil ikke kalle det tøffe tak, men heller saker som har vært sammensatt og krevende. Men jeg føler at vi har fått etablert et godt klima både i administrasjonen og mellom administrasjonen og politisk ledelse. Det å være rådmann er utfordrende og jeg har erfaring for det etter flere år som rådmann i Aukra under Ormen-utbyggingen.

– Så det er ikke en drøm om en roligere tilværelse i Eide dette her?

– Nei, jeg vet hva som kreves av en rådmann. Men det er også slik at det ikke er hvert år at det er ledig en slik stilling i heimkommunen. Her i Rauma satt vel min forgjenger i 16 år. Det kan bli lenge til neste gang sjansen byr seg i Eide, sier Ole Bjørn Moen.

Søker. Raumarådmann Ole Bjørn Moen er en av åtte søkere til jobben som rådmann i Eide kommune.