Det var ett av budskapene som mellom 40 og 50 utflytta raumaungdommer fikk med seg ut i oslonatta etter Nordveggen-treffet sist torsdag kveld. Nils Ivar Heggem og Torbjørn Hjelden representerte næringslivet i Rauma og fra Nordveggen møtte både Raymond Talberg og daglig leder Solveig Brøste Sletta.

Og et viktig budskap denne kvelden fra nettopp Solveig Brøste Sletta var at det handler om å være aktiv i markedet når det handler om å få seg jobb på heimebane om det skulle være aktuelt. Brøste Sletta viste blant annet til at Rauma trenger gode og kunnskapsrike folk og at det er ledige jobber fra tid til annen uten at de blir lyst ut.

Det var åndalsnesingen Michael Skiri som hadde lagt til rette for treffet i Oslo og som brukt sine kokkekunnskaper og laget mat. Han får skryt av oslo-ildsjel Tom Christian Nekstad som forteller at det aldri før har vært arrangert et olsotreff i så fine lokaler med så flott mat. Et selskapslokale hos Bølgen og Moi var skaffet for anledningen.

– Aldri før har det vært så mange på et treff her i Oslo og vi vil nå jobbe aktiv for å rekruttere enda flere. jeg mener det er potensial her i byen for opp mot 150 personer, sier Nekstad og legger til at i tillegg til god mat og et hyggelig møte for mange, var det mye interessant informasjon å få om at det skjer utvikling også i Rauma.

Mange. Uvanlig mange feststemte hadde møtt fram til treffet i Oslo denne gangen.