På Raumabanen er det over seksti planoverganger, som kan være potiensielle dødsfeller.  Nå ønsker Jernbaneverket å invitere til dialogmøte for å diskutere problematikken.

Det blir ett møte på Lora grendehus neste onsdag, og et møte på Bjorli samlingshus neste torsdag. Det skriver avisen Vigga. Hele saken kan du lese her.

- Vi må se hva vi kan gjøre med dette, sier Vivian Halmøy, tverrfaglig rådgiver på Dovre- og  Raumabanen, til avisen.

Vil ikke fjerne

Det er ikke fjerning av overganger som er målet med møtene, forsikrer Halmøy til Vigga, selv om det så langt i år har vært 12 uønskede hendelser på planovergangene.

- Vi vil komme i dialog med dem som bruker dem, for å høre hva de mener, og om de har forslag til hvordan vi kan sikre og tilrettelegge på en bedre måte, sier hun.

Jobber kontinueling

Tidligere i år fortalte strekningsansvarlig for Raumabanen i Jernbaneverket, Rune Vidar Lotten, til Åndalsnes Avis at de jobber kontinuerlig med å gjøre banen tryggere. I april var det et sammenstøt mellom bil og tog ved Aaheim.

–Vi gjør en kontinuerlig jobb med å bedre forholdene. Men når det gjelder å få fjernet slike overanger, så møter vi som oftest problemer med grunneierne som ikke vil bli pålagt større kjøreavstander. Å få gjort noe med dette dreier seg, som alt annet, mye om penger. Og det blir det aldri nok av, sa Lotten da.