Gunn Wågsholm og Nils Ivar Heggem forteller om generasjons- og eierskifter, Åndalsnes onsdag 3. juni.

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Romsdal de neste årene – ja i hele landet. Dette gir muligheter for både kjøpere og selgere av virksomheter og for unge eiere fra familier som skal generasjonsskifte. Kom og hør bedriftseierne Gunn Wågsholm og Nils Ivar Heggem. De kommer for å dele sin kunnskap og forteller sin historie og om sine erfaringer.

Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:◾Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?◾Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.◾Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finne den «riktige kjøper»? Hva vektlegger kjøper?◾Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?◾Hvordan skape vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Eierrollen vs lederrollen. Hva er seniors og juniors utfordringer?◾Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?◾Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved generasjonsskifte og salg av bedrift?

Møte er i regi av Eierskiftealliansen Møre og Romsdal i samarbeid med Nordveggen AS. Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på  generasjons- og eierskifter i regionen.