Ekstremværet Tor er vil treffe Møre og Romsdal i ettermiddag.

Klokka 13.00 møttes beredskapsgruppa i kommunen for å forberede seg på stormen.

- Det er fortsatt usikkerhet hvor hardt det vil slå inn over Rauma, men vi ber alle ta sine forhåndsregler. Vi har anbefalt innbyggerne å sikre gjenstander, båter og annet før stormen kommer, forteller beredskapskoordinator Ole Kjell Talberg i Rauma kommune.

Ekstremværet er ventet å treffe land klokka 14.00, og nå Møre og Romsdal noe senere. Under møtet var brannsjefen, ledere for helse og omsorg i Rauma, ordføreren og Rauma energi til stede.

- Vi vil ikke krisemaksimere, men vi må være forberedt. Vi har noen enheter og tjenester som er sårbare, og forberedelsene begynte allerede i går. Helse- og omsorg har for eksempel lagt sin plan for dagen, hvor de prøver å gjøre unna så mye som mulig på ettermiddagen. Det som kan vente, får vente, sier han.

- Mye av Rauma kan bli liggende i le

Brannsjef Falke Haugen forteller at brannvesenet alltid er beredt, og at de følger sine rutiner.

- Slik det ser ut nå kommer vinden fra sørvest, noe som gjør at store deler av Rauma kan bli liggende i le for vinden, dersom ikke vindretningen snur. Likevel har vi noen områder som ligger mer utsatt til, forteller han.

Han oppfordrer innbyggerne til å se an været og bruke sunn fornuft.

Beredskap og forsinkelser

Politiet i fylket er i beredskap i dag.

– Og om været blir som de melder, så er det et klart råd fra politiet: Har du ikke noe du absolutt må ut for å gjøre, så bli hjemme. Dette for egen sikkerhet, sier fungerende leder for Sunnmøre i Møre og Romsdal politidistrikt, Ingmar Farstad til Sunnmørsposten.

HV-11 har etablert forbindelse med fylkesberedskapssjefer og politi i forbindelse med uværet.

Uværet vil også skape forsinkelser og innstilte avganger i kollektivtrafikken, opplyser Møre og Romsdal fylkeskommune.