NVE forventer at ekstremværet Tor kan føre til strømbrudd, for eksempel som følge av trær som velter over ledninger.

- NVE har tett kontakt med nettselskapene i området Tor er ventet å treffe. Alle nettselskapene er godt forberedt på å håndtere strømbrudd. Samtidig er værforholdene krevende med stor snøskredfare og mye vind, derfor er det svært viktig at selskapene prioriterer helse og sikkerhet under eventuelt gjenoppretting, sier avdelingsdirektør for tilsyn og beredskap i NVE, Ingunn Åsgard Bendiksen.

Rauma Energi er naturligvis også i beredskap, og har ekstra folk på jobb fredag. De følger situasjonen og vurderer fortløpende evtuelle ytterligere tiltak.

Driftssjef Ørger Tokle kommer med en sterk oppfordring til innbyggerne om å holde avstand, dersom de skulle komme over linjer med brudd.

- Berøring av ledninger, samt trær og gjenstander som ligger over ledninger, kan medføre livsfare. Hold god avstand til ledninger som har falt ned, anmoder han.

- Rauma Energi må varsles dersom man kommer over tilfeller beskrevet ovenfor, forteller han.

Kan få strøm utenfra

- Deler av kommunen er mer sårbar når det gjelder strømbrudd. Åndalsnes har mange linjer inn, mens Sørsida og Nordsida er mer utsatt. Men Sørsida kan få strøm inn fra Vestnes, og Nordsida fra Nesset, hvis de har strøm, forteller beredskapskoordinator Ole Kjell Talberg.