For sjette år på rad skal det arrangeres Kombi-Camp for barn fra første til sjuende klasse på Åndalsnes i første uke av sommerferien.

– Som navnet sier er dette en kombinasjon av ulike aktiviteter, sier grunder Gro Malones. Hun jobber til daglig som danser, pedagog og instruktør i Oslo.

Dans, foto og kostymer

– Opprinnelig var aktivitetene musikk og dans, for Filip Eidsvåg som grunnla dette sammen med meg er musiker. Men siden det bare var to aktiviteter ble det litt for lange dager, og litt for mange på hver gruppe, så derfor har vi lagt til andre aktiviteter etter hvert.

Opp gjennom årene har det derfor vært ulike ting som filming og redigering på iPad og ulike typer kunst. I år skal det bli dans, fotografering og kunst.

Fått med seg. – Vi har fått med oss Kjell Peder Gyldenskog, som er en svært dyktig fotograf som tar bilder på en rekke kulturarrangement. I tillegg har han også holdt kurs for barn og unge før, og han driver også en fritidsklubb.

På kunstbiten har de fått med seg Heidi Rødstøl.

– På kunstbiten tenkte vi å få til å lage kostymer, sier Malones. – Alle skal få lage sitt kostyme. Og vi tenkte også på å dekorere noen stoler som vi skal bruke i dansekoreografien. Så disse tre kursene, som er frittstående, skal da kombineres til slutt. Og da vil vi sette opp en visning med utstilling av bilder og framvisning av dans og kostymer. Jeg må legge til at det alltid er fint vær på forestillingene våre.

Ikke camping

Kursene skal foregå på Åndalsnes ungdomsskole og er åpne for alle fra første til sjuende klasse. Og Kombi-Camp er populært. Enkelte år har det vært over 60 barn med.

– Det heter camp, er det noe camping inkludert?

– He he, nei. Navnet er inspirert fra et Disney-program. Og siden vi kaller det Kombi-Camp, så er det veldig åpent hva vi har av aktiviteter. Alle vi som driver med dette er utdannet innenfor det vi skal kurse eller kan det veldig godt. Ungene skal lære noe, men det er lystbetont læring.

Det er full dag mandag og tirsdag, onsdag har faktisk litt campinglignende opplegg med en turdag, og så torsdag er det mer jobbing før vi har visning på fredag.

Fotografen som teller

Ny av året er Kjell Peder Gyldenskog som har vært hobbyfotograf i mange år. Han skal holde kurs i fotografering. – Jeg ble spurt i går om jeg kunne være med på dette. Så nå har vi satt opp et kursopplegg for å lære dem om motiv, lyssetting, teknikk og hvordan de skal få fram det beste av motivet. Til slutt vil vi ha en fotoutstilling på siste dagen av campen.

– Foto er veldig i vinden for tiden

– Det er det, og med dagens mobilkamera så kan man ta kjempebra bilder. Men ungene får lære at det er fotografen bak kamera som teller. Motivet er det du som skaper.

Kombi-Camp starter første mandag etter skoleslutt i juni.