Under finalen i World Base Race i Innfjorden lørdag ettermiddag, slo han kroatiske Robert Pecnic med 11 hundredeler i finaleheatet. Det måtte videodømming til for å avgjøre hvem som var best av de to.

- Herlig å vinne denne tittelen, sier Espen Fadnes.

Han sier at for hopperne er basehopping mer enn det å fly fort. Men når de stiller til start på en arena der de virkelig kan få vist seg fram, dukker konkurranseinstinktet fram. Derfor var han oppriktig glad over seieren.

En suksessfylt avslutning av årets WBR som skulle by på dramatikk. Ronny Risvik fra Stavnager vant bronseduellen med Jean Noel Itzstein fra Frankrike. Men på grunn av at Risvik landet på publkumssida av inngjerdingen, ble han disket.

Arrangementsansvarlig Paul Fortun og juryen var knallhard i sin dom.

- Det står i reglementet at hopperne har sin del av området de skal lande i. Dette er regler de har skrevet under på. Da nytter det ikke å i etterkant komme og si at de ikke visste om det. Reglene er klare og de må holdes, sier Fortun.

Åndalsnes Avis kommer tilbake til World Base Race i tirsdagsutgaven - et finalearrangement som samlet rundt 1000 mennesker.

Ørnen har landet. Verdens hurtigst flygende menneske, Espen Fadnes fra Molde, har landet foran 1000 mennesker på Gridsetstranda. Nærmeste i bakgrunnen, Tom Erik Heimen (i rødt), som måtte se finalen fra sidelinja denne gang. Foto: Øystein Talberg