Raumaklatrere har i løpet av den siste tida fått en ny tumleplass. Det nye klatrefeltet ligger like ovenfor det gamle tunnelinnslaget i Setnesfjellet. Feltet utvikles av klatrer Sindre Sæther, og plasseringen er valgt ut slik at man kan holde seg tørr selv om det regner. Sæther påpeker at feltet ikke er helt ferdig enda, og at det står litt stille nå i fellesferien.

– Vi er usikre på når det vil være ferdig, sier Sæther til Åndalsnes Avis.

Sæther tenker seg at det nye klatrefeltet kan bli et alternativ til Mjelvasteinen, men han er nøktern i omtalen om feltet.

– En del kommer nok til å klatre der etter hvert, men det kommer nok ikke til å bli like populært som Mjelvasteinen, tror han.

Klatrer og fjellmann Odd Tokle Sæbø mener at feltet er bedre enn Mjelvasteinen, spesielt på grunn av overhenget over feltet som gjør det mulig å holde seg tørr mens man klatrer i regnvær.

– Jeg har vært der flere ganger i skikkelig ufyselig nordvest med regn, og oppe i veggen har det bare vært tørt, forteller han. Ifølge Sæbø er det satt inn bolter og fester, og generelt ordnet til slik at det er trygt å sikre klatrerne. Vanskelighetsgraden på rutene i feltet varierer fra 6 til 9 på en skala fra 1 til 10.

Andreas H. Brovold

andreas.heen.brovold[AT]andalsnes-avis.no

71227723, mobil: 92069606