Det blir nok et flott skue med sine 141.220 bruttotonn fordelt over 333 meter. Med et passasjerantall på 4372, er skipet et av de største som gjester vår havn. Det ble bestilt i 2011 og kostet 473 millioner pund å bygge. Etter dagens kurs vil det si rundt 5,6 milliarder kroner. Dronning Elisabeth II døpte båten 10. mars i år og Britannia er den største cruisebåt som opererer fra en britisk havn. Interiøret er inspirert av fortidas cruisebåter, med all den moderne teknikken som er å oppdrive i dag. Skipet er eid av det britisk/amerikanske selskapet Carnival og drives av cruiseselskapet P & O Cruises. Det er bygget for det engelske markedet, og har hjemmehavn i Southampton.

Luksus

Britannia har til sammen 1837 lugarer og passasjerene har nok av fasiliteter å velge mellom. Skipet har ikke mindre enn 13 barer og like mange restauranter og kafeer. Menyene er skapt av noen av verdens mest kjente kokker. Trenger man litt underholdning har skipet en teatersal med 936 seter.

Denne sommeren skal Britannia i tillegg til norske fjorder, seile i Middelhavet, besøke de Baltiske landene og seile i området utenfor Kanariøyene. Til vinteren setter det kurs for Karibien.

Britannia kommer til Åndalsnes flere ganger denne sommeren. I tillegg til 19. mai kommer den også 21. juli og 2. september.

På besøk. Det nye britiske cruiseskipet Britannia kommer til Åndalsnes tre ganger i sommer; 19 mai, 21. juli og 2. september. Foto: Evy Kavli