Lars Wenaas er lokalpatriot av sjel og sinn. Det har han vist gjennom å skape og bevare arbeidsplasser i eiga bygd/egen kommune. Det har han vist gjennom bidrag til tiltak innen idrett, turstier og annen kultur. Det har han vist gjennom gedigne økonomiske ytelser for å skape et bedre lokalsamfunn – en bedre kommune å bo i.

MILLIONER FRA Wenaasgruppen har skapt et unikt idrettsanlegg i Måndalen. De har gitt bygda en oppgradert kirke. Initiativene fra Lars Wenaas har gitt kommunen et kulturhus vi en gang bare drømte om – en eldreomsorg vi så gjerne skulle hatt, men ikke hadde råd til. Nå vil han bidra til en ny felles sjukeheim – tiltak som i sum vil gi kommunen en bedre eldreomsorg.

HAN HAR STILT krav, Lars Wenaas – krav til egeninnsats og innsatsvilje. Midlene fra Wenaasgruppen skulle være en utløsende faktor; ikke ei sovepute. Idrettsanlegget i Måndalen ville aldri blitt noe av om ikke bygda hadde stilt opp med en massiv dugnad. Det samme gjaldt kirka. Kulturhuset ble til gjennom samarbeid kommunen/Wenaasgruppen. Det samme gjaldt bidraget til å opprettholde kjøkkentjenester ved Voll og Veøy.

MEN ETT VIKTIG poeng er at uten initiativene ville vi i Rauma fortsatt ha levd i en drømmenes verden. Nå skal politiske drømmer om en ny felles sjukeheim innen 2025, kunne realiseres innen 2017 – helst før, står det opp til bidragsyteren. Kommunens eldre og pleietrengende vil få et liv i sikker trygghet – ikke lenger undres på hvor siste etappe i livsløpet skal gå.

GÅR DET SOM kommunen og Lars Wenaas håper vil vi i sum få en bedre eldreomsorg. Ikke bare vil vi få en sjukeheim dimensjonert for framtida; en felles modernisert sjukeheim i sentrum av kommunen. Går det som planlagt vil alle helsetilbud; unntatt den heimebaserte omsorgen, bli gitt rom i bygningsmassen. Det vil gi beboerne ved sjukeheimen nærhet til legetjenesten – en trygghet og en styrke. En god kjøkkentjeneste er også planlagt i boligmassen. Beboerne får nærhet til kjøkkenbordet. Kommunen kan med dette tilby alle heimeboende middagsmat.

VI TAR DET som en selvfølge at den nye sjukeheimen også vil bety en bedre utstyrt hverdag for dem som skal sørge for pleien og omsorgen. Det hjelper lite å sikre våre eldre, eldre en bedre og tryggere hverdag om de som skal stå for pleien sliter seg ut gjennom tungvinte tak.

I LIKHET MED etablering av nytt sjukehus for Nordmøre og Romsdal er det innholdet og kvaliteten på tjenesten som er viktigst. Brukeren må være i sentrum. At det blir lengre veg til sjukeheimen for «oss på bygda enn de i sentrum», er kamelen vi må svelge. Poenget er hele tida at kommunen må få mest og best mulig drift ut av hver krone. Slik er den økonomiske verden vi lever i. Poenget er at vi må tenke de pleietrengendes beste; ikke om vi som skal besøke må kjøre 10 eller 30 kilometer.

LARS WENAAS er en bygdepatriot; derfor kommer også Voll omsorgssenter godt ut av intensjonsavtalen mellom Wenaasgruppen og kommunen. Senteret vil bestå som i dag fram til ny sjukeheim er på plass. Senteret skal oppgraderes – bygges om til et bofellesskap med heldøgns bemanning. Det skal fortsatt gis tilbud om servering av alle måltider.

TAKKNEMLIGHET bør prege lokalsamfunnet i dag – takknemlighet til at vi har en person med et hjerte som så til de grader banker for Rauma.