For en storkonsert kommer det helt sikkert til å bli, skal man dømme etter øvingen søndag ettermiddag. Ikke mindre enn 50 musikere i alle aldre, med alle mulige instrumenter, og 24 drilljenter, blir beordret frem og tilbake i storsalen i Rauma Kulturhus, under kyndig veiledning av Tove Merethe Bøe.

– Hadde det ikke vært for henne og Trond Jansen, hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre, presiserer Ulla Helene.

Det ble tidligere – for seks år siden – arrangert en lignende konsert. Årets filmkonserten er et samarbeid mellom Åndalsnes og Isfjorden skolekorps, Sørsida skolekorps, Åndalsnes Musikkforening og andre musikere fra Rauma. Sammen med Ulla Helene står også assisterende leder for Sørsida Musikkorps, Dag Mikkelsen. Han bekrefter at det kommer til å bli et forrykende show.

– Det aller viktigste er rekrutteringen og det er flott å få med alle korps i hele kommunene. Det gir samhold mellom bygdene, sier han.

De har kalt konserten «Film Music Night». Det betyr at de spiller filmusikk mens det vises utdrag fra kjente filmer på storskjermen. Men lederne vil ikke røpe alt.

– Noe må være en overraskelse også. Men vi kan vel si at det starter med Michael Jacksons «Beat It», sier Ulla Helene.

Mandagen før lørdagskonserten den 14. november, blir alle barneskolene invitert til to konserter. Og busstransporten, bekoster korpsene selv.

– Vi har valgt å hjelpe kommunen med den utgiften, sier Ulla Helene og smiler.

Det gjør de fordi de mener disse konsertene med elever som publikum, er de viktigste.

– Det er viktig for rekrutteringen. Vi vil vise de andre barna hvor gøy det er å spille i korps. Dette er for å styrke fremtiden for Rauma korpsene, slår de to fast.

Da er det bare å glede seg. Både for store og små.