Hun meldte seg inn i Rauma Kunstlag, ble styremedlem, og takket ja til å stille ut. Alt på én og samme dag. Bildene som hun hadde tenkt som husbruk ble røsket ned fra veggen i hui og hast. Lørdag, ikke mange dagene etter, står hun spent foran gråveggen i Rauma Kulturhus. Elleve kunstnere stiller ut, og to av bildene på veggen er hennes.

– Positiv opplevelse

– Ja, det gikk fort. Men nå føles det både godt og veldig spennende, sier Anita Reinås Dahle.

Det vrimler med folk i den smale passasjen foran veggen.

– Det er skummelt å stikke hodet ut og vise fram det man har laget, og at andre øyne skal se på ting man sjøl er fornøyd med, sier Dahle og titter bort mot ei gruppe med folk som har samlet seg foran bildene hennes.

– Jeg vil gjerne at de skal mene noe om dem, men jeg er ikke sikker på om jeg tør høre hva de mener, sier hun med et smil.

Farge og stil

Til tross for at utstillinga er hennes første, er ikke det å uttrykke seg kunstnerisk noe nytt for isfjordingen. Hun forteller at hun alltid har malt og tegnet, og aller best liker hun blyanttegninger.

– For å få mer farge og liv, kom jeg på at jeg kunne sette tegning og akrylmaling sammen, forklarer hun, og viser til bildet med det påmalte sitatet: «Frankly, my Dear. I don't give a damn».

Hun liker 20-tallsstilen som dama i bildet har.

– Det begynte med tegningen, og så utvikla bildet seg rundt den, forklarer hun.

«Stoffavhengig»

Kunstneren forteller at det å male og tegne er noe som bare må ut.

– Jeg vil at folk skal få en god opplevelse når de ser bildene mine, avslutter Dahle.

For Edith Woldstad ligger motivasjonen til å stille ut, i et ønske om å inspirere andre. Hun bruker symaskinen når hun lager sine bilder.

– Jeg ønsker å vise fram hva man kan få til av stoff også. Det er fantastisk å ha en slik hobby når man er pensjonist. For meg er det viktig å motivere andre til å finne en hobby de trives med. Det er viktig å forberede seg til pensjonistalderen, mange lurer på hva de skal bruke tida til, sier Woldstad.

– Kan fylle hele gråveggen

Hun har det så artig når hun syr, at hun kan glemme å spise. Sjøl kaller hun seg «stoffavhengig» og produserer så mye at hun alene kunne fylt hele veggen.

– Jeg håper jeg en gang kan få hele gråveggen for meg sjøl, sier hun med et smil.

Rauma Kunstlag sin amatørutstilling vil henge ut mars.

Stiller ut. Her er åtte av de elleve som deltar i Rauma Kunstlag sin amatørutstilling. Fra venstre: Anita Vold, Anita Reinås Dahle, Edith Woldstad, Atle Aasen, Liv Qvam Eide, Anne Øien, Sigrun Nedregård og Jan Petter Myrabø.
Har det artig. Det er tydelig at Edith Woldstad har det kjekt når hun syr sine bilder i tekstil. Humoren går igjen i bildene hennes.
«Tusen biter». Anita Vold har lekt seg med farger og 1344 biter av stoff.
Inviterer. Guri Berg, fungerende leder i Rauma Kunstlag.