– Jeg meldte meg ikke på fordi det skal bli satt verdensrekord, men fordi det er spennende å møte nye mennesker og lære noe nytt. Eventet heter «Gong Concert for Humanity» og det er  like viktig å spre fred og kjærlighet i verden med denne samlingen, sier Gunn Morstøl.

Verdensrekord

Det er aller første gang man har en slik Gong samling og verdensrekordforsøket vil bli overvåket av representanter fra Guinness.

– Det må være mist 150 deltakere som spiller, og så langt er vi nesten opp i 200 påmeldte. Vi blir som et stort orkester som skal spille et musikkstykke sammen, i vel 5 minutter. Jeg har øvd på en frekvens som er ganske komplisert, men på resten får vi se hvordan går. Det er litt sprøtt, smiler hun.

Læremesteren

Selv begynte hun med Gong for vel tre år siden og har hatt Don Conreaux som leder konserten, som læremester.

– Det vil være folk som spiller Gong mange andre steder rundt omkring i verden samtidig, forteller Morstøl som også vil prøve å få med sin mann.

– Han kan også spille så vi får se hva vi får til. Vi er bedt om å ta med flagg, og jeg tror det bare er to- tre andre fra Norge som er med, sier hun.

Verdensrekordforsøket vil gå av stabelen klokken 15.00 søndag, engelsk tid.

– I tillegg til verdensrekordforsøket vil det også bli flere Gong bad i løpet av oppholdet, sier Morstøl som gleder seg til den litt annerledes opplevelsen.