Søndag ettermiddag kom et bilde på mail til Åndalsnes Avis. En leser hadde observert moskusen ikke langt fra europavegen på Bjorli og ble ganske fascinert. Bildet ble tatt, kanskje ut av bilens vindu. Bildet ble sendt til både Åndalsnes Avis og Gudbrandsdølen Dagningen, og begge publiserte etter hvert bildet av moskusen.

Etter hvert viser det seg altså at det staselige dyret ikke er i live lenger. Det er rett og slett snakk om en utstoppet moskus.

– Vi må selvfølgelig bare le av det hele, sier redaktør Per-Kristian Bratteng i Åndalsnes Avis. Han mener en slik tabbe bare må tas med en god porsjon humor. Han viser til at det ikke var mulig å se på bildet at det ikke var et levende dyr vi snakket om.

– Men for også være litt seriøs; Det er selvfølgelig ikke bra at vi bidrar til å bringe videre en nyhet som ikke stemmer, sier Bratteng med et smil.

– Må bare le av det hele, sier Heidi Fagervoll-Stavik som sendte oss bildet. Hun var på veg fra Molde til Lom.

– Vi lurte litt siden den sto så rolig, men da den var borte når vi kom tilbake, var vi sikker på at den var levende, sier Heidi Fagervoll-Stavik og slår fast at det var en veldig merkelig plass å plassere en utstoppa moskus på.

– Det var i alle fall ikke noe bevisst forsøk på å lure noen fra min sine, sier fotografen og legger til at det ikke er annet å gjøre enn å le av det hele.

Og ei god historie har det blitt.

Turistmoskus

I følge avisa Vigga har moskusen vært på utstilling foran tusenvis av turister på pakkhuset på Bjorli stasjon i et par år.

Etter forrige turistsesong har den blitt lagret i ridehallen på Bjorli, men fikk en luftetur på en knapp time i Bjorli sentrum fredag før den ble fraktet hjem.

For ordens skyld er Åndalsnes Avis sin artikkel om moskusen tatt av nettet.