– Det er artig når vi spør folk om de kan jobbe frivillig én kveld, og svaret er at de da heller vil jobbe to kvelder!

Thomas Brekken er imponert over hvor lett arbeidet med å skaffe frivillige har gått i år også. Han utgjør frivilligkomiteen i RaumaRock, sammen med Geir Arne Hjelvik og Fred Karusbakken.

– Det virker som om folk er stolte over RaumaRock, fortsetter Brekken.

Mange gjengangere

– I fjor hadde vi om lag hundre navn på lista over frivillige, inkludert styret. Jeg tror nok at om lag 60 prosent av dem hadde vært med før. Det samme gjelder for årets liste, forteller Hjelvik.

Han og Brekken synes det er artig at gruppa med frivillige består av folk på tvers av både alder og interesser.

– Det er folk her som hjelper til, som en nødvendigvis ikke ser på festivalen, fortsetter Hjelvik.

– Gir gratis pass

De to tror flere og flere oppdager at å bidra som frivillig, ikke betyr at en går glipp av festivalen. Snarere tvert imot.

– Jobber du frivillig én dag under festivalen, får du én dag gratis inngang. For to dager med rigging gir vi gratis festivalpass. Flere av frivilligoppgavene er jo også lagt til festivalområdet. Og da får man jo med seg alt, forklarer Hjelvik.

Trenger trafikkvakter

Til tross for stor velvillighet blant mange, ser Brekken og Hjelvik behovet for flere frivillige.

– Særlig trafikkvakter trenger vi flere av. Når Jernbanegata stenges for vanlig trafikk, trenger vi vakter som kan passe på at det ikke blir kork. Gata er åpen kun for busser, drosjer og trafikk i forbindelse med rigging og drift av festivalen, fortsetter Hjelvik.

– Vi oppfordrer alle om å overholde sperringene. Vi håper at folk som har lyst til å se på festivalområdet, heller tar beina fatt de siste hundre meterne, i stedet for å kjøre bort. Jo mindre trafikk jo bedre. Det sparer oss for mye bryderi, legger Brekken til.

– Stikk innom

Han sier at de som ønsker å jobbe som frivillig kan henvende seg til festivalkontoret, eller registrere seg på RaumaRock sine nettsider.

– Men man må ikke skrive seg på liste for å bidra. Det er bare å komme ned på området og hjelpe til noen timer om man har lyst til det. Det er sosialt og trivelig. Riggingen begynner allerede tirsdag, avslutter Brekken.