Isfjorden spiller femtedivisjonsfotball, i positiv forstand. Laget er trolig et av de mest solide i serien, hvertfall når det gjelder spillerstall. Men laget viser også vinnervilje og samhold og det er dette som gjør Isfjorden fire mål bedre enn motstanderen. – Det har på en måte blitt sånn i år, sier Sondre Heen Brovold. Uttalelsen kommer etter at han sjøl har skåret 1-0, avsluttet med 5-1 og dermed bidratt til å senke Vestnes Varfjell for tredje gang; to ganger på trening og en gang i ordinær seriekamp. Sjøl om det står bare 1-0 etter første omgang, er det aldri særlig tvil om hvem som kommer til å dra i land seieren. Den nevnte lagånden gjør at Vestnes/Varfjell stort sett blir springende mellom og forsvare seg. Isfjorden er først av alt dyktige på å støtte spilleren som har ballen. Da får det så være at enkeltspillere gjør mindre heldige valg med kula. Som regel er det en lagkamerat i nærheten som ordner opp likevel. – Gira oss opp – Vi har jobbet med å nullstille oss etter første kampen mot Bryn. Vi antok at de kanskje var det beste laget og hadde gira oss opp veldig. Så endte det med en enkel seier 0-4 til oss, sier en av veteranene på laget, Kim Hugo Nyheim. Han tror at fem av de syv kampene som skal spilles må vinnes om toppen skal nås, og utelukker slett ikke at laget vil klare akkurat det. – Vi har en veldig god situasjon når det gjelder spillere. Vi må sende tekstmeldinger til fem, seks mann om at de ikke er med i 18-mannstroppen foran hver kamp.

Ustødig dommer I andre omgang løsner det skikkelig for heimelaget. – Vi må roe oss ned, slår Per Egil Eide fast i pausen. Og det er akkurat det laget gjør. Bedre og mer gjennomtenkte pasninger sørger for uttelling foran Vestnes/Varfjell-målet. Cato Hagen i heimemålet får lite å gjøre, annet enn å hente ballen de få gangene motstanderen skyter utenfor. Bare fem minutter etter pause setter Andreas Lund inn 2-0, før Sondre Heen Brovold skyter like utenfor. Bare 10 minutter seinere setter Ole Tommy Holm inn 3-0 etter en situasjon som mange dommere nok ville blåst offside på. Etter ytterligere 13 minutter banker samme mann inn nok en skåring, ganske så udiskutabelt. Sjøl om dommer Olav Lundgren fra Tomrefjord ikke akkurat glitrer med stødige avgjørelser kan ikke Vestnes/Varfjell skylde andre enn seg sjøl for det solide tapet.

Dårlig bane Mot slutten sprekker også Isfjorden litt opp, både i formasjon og konsentrasjon. Det er det ingenting å si på; sommervarmen var direkte trykkende på Hensengan. Motstanderen kommer lit inn i spillet på slutten og får ballen inn bak keeper Hagen, som har sola nesten rett i ansiktet. Det mest beklagelige med kampen må sies å være selve bana. Den ser fin ut, men er fryktelig ujevn, noe både borte- og heimelag klaget på. Vestnes/Varfjell er vant til kunstgras. Det samme er Isfjorden, som ikke har trent på egen bane i det hele tatt, men derimot på Øran Stadion. Dermed stilte lagene likt foran lørdagens kamp også på dette området. – Jeg vil vel si at vi ikke fikk til det spillet vi hadde håpet på grunn av bana, sier Nyheim. Neste kamp går allerede onsdag. Da er det duket for lokaloppgjør mellom Måndalen og Isfjorden, en kamp Nyheim regner med blir hard.

<B>To mål.</B> Sondre Heen Brovold er farlig frampå flere ganger mot Vestnes/Varfjell. To ganger får han ballen i mål, sjøl om akkurat dette skuddet stryker utenfor. Andreas Lund (nummer 14) fikk også en nettkjenning, da han sørget for 2-0.
<B>Isfjorden-Vestnes/Varfjell 5-1.</B> Speaker Ivar Skottvoll sa seg meget fornøyd med resultatet.