Mari Boine skal, om mulig, gjøre Trollstigen enda mer magisk da hun holder konsert som avslutning på årets utgave av Norsk Fjellfestival. Fjellfestivalen ønsker med dette å skape en storslått avslutning på sommerens festival.

Mari Boine er en framtredende samisk-norsk sangerinne og musiker og har blitt særlig kjent for å ha fornyet den samiske joiken og tatt opp elementer fra både jazz, rock og folkemusikalske tradisjoner. Hun har vunnet en rekke spelemannspriser og er utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden.

De siste åra har Mari Boine reist rundt med forskjellige konstellasjoner, akustiske konserter og danseforestillinger. I forbindelse med en utgivelse av et samlealbum i 2011 ble det igjen aktuelt med en turné med full produksjon. Konserten på Trollstigen blir lørdag 14.juli på kvelden og arrangementet bir i samarbeid med Trollveggen Triathlon som arrangeres samme dagen. Ulike turer i festivalens regi legges også opp slik at turgåere kan ende opp med å få oppleve konserten som en avslutning på turen.

– Fjellfestivalen hadde suksess i fjor med å arrangere avslutningskonsert med Vamp på Bøstølen. I år vil vi gjenta den suksessen med Mari Boine på Trollstigen, sier vikarierende festivalsjef Solrunn Sylte. Hun legger til at det vil bli satt opp busser i skyttel til og fra Åndalsnes på grunn av svært begrenset parkeringskapasitet på Trollstigen.