– Jeg var ofte frustrert over tilbudet til småbarn, innrømmer Sætre, som startet Mini&Mollå i Strandgata på Åndalsnes i august i fjor.

Og med den setningen har hun forklart mye av motivasjonen til å ta sjansen på å leve som forretningsdrivende på Åndalsnes. Hun innrømmer gjerne at økonomi er den biten hun bruker mest tankekraft på. Like så vel som hun innrømmer at butikkfaget er noe hun var helt grønn på da hun startet.

– Jeg har ikke en gang stått i butikk før, forteller hun.

Gründergruppe

Men hun er ikke alene om eventuelle bekymringer som nystarta næringsdrivende.

Hoppid i Møre og Romsdal har fokus på etablerere denne uka, og av tre markeringer i fylket foregikk en av dem på Åndalsnes tirsdag kveld.

Sætre er nemlig en av sju som er med i en gründergruppe. Gruppa har fått midler fra Innovasjon Norge, og tar sikte på å samles en gang i måneden. Midlene skal brukes til å leie inn Molde kunnskapspark, som skal gi gruppa råd, vink og rettledning. Alle i gruppa er forholdsvis nyetablerte og har ikke holdt på mer enn et års tid.

Ifølge leder for Nordveggen, Solveig Brøste Sletta er opplegget tilpasset grupper på 5-7 personer, og det er et poeng at alle har kommet omtrent like langt i oppstarten. Slik oppnås best mulig effekt og nettverk. Det er Nordveggen og Innovasjon Norge som står bak opplegget, men når gruppa kommer i gang i kveld skal den bli mest mulig sjølgående. Leder for gruppa er Lena Remen.

Stille februar

– Denne markedsføringsbiten vil jeg vite mest mulig om, sier Sætre, som ikke er helt begeistret for at februar har vært en stille måned i butikken.

Men dama er ikke mer skvetten enn at hun kjører åpningstilbud på et utvidet sortiment denne og neste uke. Nå tar barnevogner, med alt tilbehør, samt bilstoler for barn en del av arealet i butikken. Og som om ikke det var nok; mandag åpnet Sætre nettbutikk også. Fra før er hun sjølsagt også på Facebook.

– Jeg er spent. Som medlem i Babycare-kjeden skal jeg kunne konkurrere på pris, så jeg håper folk i alle fall sjekker før de handler utenfor kommunen, sier Sætre.

Økonomi. – Jeg trålet finn.no da jeg skulle kjøpe butikkinnredning, og fant et konkursbo i Trondheim, forteller Jorid Sætre, som nå utvider med barnevogner, bilstoler og sådant mere i butikken sin, Mini&Mollå.