Noen dager etter tragedien på Utøya startet Øystein R. Skiri innsamlingsaksjon på Facebook til inntekt for AUF. Nå, cirka to måneder seinere, ser det ut til at aksjonen gir 200.000 kroner.

– Jeg får inn de endelige tallene fra operatørene i løpet av de neste dagene. Som følge av at det alltid er en del mobilnumre vi ikke får fakturert (tomme kontantkort etc.), så blir det vel noe som må trekkes fra. Jeg vil tippe vi ender på cirka 200.000 kroner innsamlet. Deretter blir neste punkt å ha et møte med AUF for å definere hva slags formål pengene skal gå til, i henhold til det som sto definert på Facebook-siden, opplyser mannen fra Skiri til Åndalsnes Avis.

Minnefond

– Vi har alle et ønske om å bidra. Derfor er det et sterkt ønske om å kunne samle inn penger til et lite minnefond der vi alle har mulighet til å vise at vi bryr oss, skrev Skiri på det sosiale mediet Facebook i dagene etter Utøya-tragedien.

– Du kan donere penger til minnefondet via SMS, og bestemmer sjøl hvor mye du har lyst å gi. Send SMS med kodeord 2277, sa Skiri i forbindelse med sitt initiativ.

Aksjonen varte ut august måned. Den er med andre ord avsluttet nå. 2911 personer deltok i aksjonen.

Initiatitaker. – Det ser ut til at vi får samlet inn cirka 200.000 kroner til inntekt for AUF etter Utøya-tragedien, sier Øystein R. Skiri. Han var mannen som startet innsamlingsaksjonen via Facebook. Foto: Ellinor Rørvik Lothe.