Politikere, rådmenn, reiselivssjefer, representanter fra fylkeskommunen og Innovasjon Norge står på invitasjonslisten når Nordveggen, i samarbeid med NSB, Jernbaneverket og Romsdal Reiseliv og Handel skal oppsummere årets sommersesong.

Miniseminaret skal gå fra Åndalsnes til Dombås til Åndalsnes 2. september.

- Det skjer så mye spennende på Raumabanen at vi synes det er viktig å fortelle om det. NSB og Jernbaneverket er også veldig ivrige på å utvikle Raumabanen. Blant de tingene vi jobber med nå er blant annet det planlagte nye togstoppet ved Romsdalshorn stasjon ved Trollveggen, der det er gjort en mulighetsstudie for hvordan dette kan løses. Jernbaneverket tenker å bygge en 220 meter lang plattform der, forteller Helene Rødseth i Nordveggen til Åndalsnes Avis.

Opplevelsestog

Andre ting det jobbes med er cruisebåt-tilbudet og "tog og opplevelser", som er en av NSBs store satsninger.

- Raumabanen er viktig for reiselivssatingen i regionen, men det er også en svært viktig transportåre. Raumabanen er den eneste jernbanen i fylket, og å styrke kollektivtilbudet er også viktig for regionen, forteller hun.

Under seminaret blir det litt historisk tilbakeblikk og mimring, men hovedsakelig blir det informasjon og diskusjon om framtida på Raumabanen.

- Raumabanen har stort potensiale. Toget har relativt god økonomi, men nye aktiviteter åpner for å kunne bruke mannskap og utstyr i enda større grad. Dette er noe alle involverte ser veldig positivt på, sier Rødseth.