Moustache frisørsalong er litt ensom majestet i andre etasje på Raumasenteret for øyeblikket. Tonje Dahle Hovde innrømmer at hun venter med lengsel og smerte på å få åpnet flere butikker i den etasjen. Det er for tiden vel fem ledige lokaler, og senterlederen kan love iallfall tre åpninger til høsten.

– Men det er bare slik det er, at det er vanskelig å være konkret før alt det formelle er på plass. Men både Mekk og Kitch`n er på jakt etter franchisetakere. Så langt kan vi si at Kitch`n er kommet lengst i prosessen, sier hun.

Hun kan ikke si noen dato, men tror det kan bli tidlig høst.

– Hvorfor tar det så lang tid?

– Det er en litt annerledes og tyngre prosess når det gjelder franchisetakere. Det går fortere å bare ansette en daglig leder. En franchisetaker må selv stå for investeringen og har det økonomiske ansvaret for driften. Jeg vet at Mekk er i dialog med en aktuell person og håper også de lander til høsten engang.

- Og kafeen hvordan går det der?

– I løpet av neste uke håper jeg at jeg kan si noe mer om akkurat den biten. Vi nærmer oss en løsning.

– Men kafeen ser ikke ferdig innredet ut?

– Nei, det er i påvente at den som skal drive kafeen skal få være delaktig i innredningen. Det meste står klart. Det er bare den siste biten som må på plass. Hun lover at innen sommersesongen er i gang, vil kafeen være åpnet.

– Vi snakker uansett om juni her. Det blir et flott sted når alt står klart- med utsikt både innenifra og fra terrassen. Det er utsikten som gjorde at vi torde å ta det tøffe valget å legge kafeen til andre etasje, sier Dahle Hovde.

Hun tror de store panoramavinduene og «innglasserte» terrassen med utsikt helt fra Romsdalshorn til ut i fjorden, vil tiltrekke kunder – også opp rulletrappa.