– Nei, her er det ikke mange, sier Nina Hjelden Sætrang da vi møter opp i halv åtte tida fredag kveld.

Ifølge annonseringen, skulle ungdomsklubben åpne klokka 18.00 og holde på til halv ni. For å være på den sikre siden, tok undertegnede turen litt ute i arrangementet for å få nok ungdom på plass for en reportasje. Det viste seg å være feilkalkulering.

– Det var tre stykker her den første timen, men de er gått nå, forteller Nina.

Hun og Mette Stokke som har tatt på seg det frivillige arbeidet med å passe på ungdommene denne kvelden, sitter alene igjen i lokalet. Den dårlige oppslutningen tror de kan komme av at arrangementet var litt dårlig annonsert i forkant, pluss at en fotballkamp gikk av stabelen på samme tidspunkt.

På festen som kom etterpå, for de over 18, ble oppslutningen heller ikke noe å hoppe i taket for.

Målløs.

Styreleder for Innfjorden samfunnshus, Marianne Gjerde, er målløs over den dårlig oppslutningen fredag.

– Det er jo helt fadese. Det er ikke noe moro å prøve å få til noe når ingen møter opp. Ungdommen klager jo over at det er for lite tilbud for dem, og det er vi helt enig i, men når noen prøver å få noe til, må de møte opp, mener Gjerde.

Det var en ungdomsklubb i bygda for noen år tilbake, og de søkte om midler til innkjøp av diverse utstyr. Midlene kom, og innkjøp av spill og annet utstyr ble gjort. Derfor ønsker styret i samfunnshuset at ungdomsklubben skal komme i gang igjen.

– Dette var en test, og det ble jo fiasko. På festen etterpå, for de over 18 år, kom det heller ikke flere enn vel 30 personer. Vi kan ikke fortsette å arrangere med underskudd gang på gang. Vi driver og pusser opp huset og har ikke verdens beste økonomi. Nå er akkurat et nytt tak på plass, og etter hvert skal resten tas. Jeg vet ikke hva vi har gjort feil, jeg.

– Blir det ikke flere ungdomsarrangement, nå da, eller?

– Jo, vi får vel prøve en gang til. Da må vi velge en bedre helg. De få som var her, syntes det var veldig bra. Vi hadde sørget for at det var rolig barmiljø i første for dem som ville snakke, og disko i salen oppe med flott lydanlegg og røykmaskin, for dem som ville danse.

Neste gang skal vi annonsere i god tid, lover Gjerde.