Politiet på Åndalsnes har ingen båt de kan bruke til patruljevirksomhet på fjordene i kommunen. Lensmann Frank Frilund sier de er underlagt Molde og den politibåten som politiet har der. Dermed sier også Frilund at sjansen for å bli kontrollert av politiet på fjorden i sommer, er heller liten.

Og det bekrefter for så vidt avdelingssjef Per Karstein Røv ved politiet i Molde. Han sier de har båten Argus, men at de ikke rår over de ressursene de skulle ønske for å bemanne denne båten tilstrekkelig.

– Ja det betyr at sjansen for å bli kontrollert her inne i fjordene er svært liten?

– Det er vel omtrent samme sjansen som på landevegen, sier Røv og vi aner et smil i munnviken.

Rer K. Røv sier videre at de stort sett har bemannet båten i forbindelse med tidspunkt når det er ventet at det skal være mye folk på sjøen. han nevner spesielt St.: Hans og i forbindelse med større festivaler.

– Som for eksempel Raumarock på Åndalsnes?

– Vi har tidligere vært ute med båten under Raumarock, ja. Men jeg kan si at det blir liten grad av ordinær patruljevirksomhet, sier Røv

Lensmann Frank Frilund sier det ikke er ofte politiet i Rauma sakner å ha båt. Han sier de har avtale med private der det er mulig å leie inn assistanse. I tillegg viser det seg alltids at mange frivillige stiller opp med båter når det skulle være behov for det.

– Vi har dessuten tilgang på kommunens beredskapsbåt som henger på veggen her, sier Frilund og forteller at det bare i noen få tilfeller der utlendinger har fått motorstopp, har vært ønskelig med egen båt for politiet.

<B>Båten synker.</B> 1 av 3 båter blir skadet mens båten ikke er i bruk, i følge tall fra forsikringsselskapet If.<B> Illustrasjonsfoto.</B> Foto: Illustrasjonsfoto