TORSDAG ble Heidi Leren (36) hedret med overrekkelsen av «Årets I» under Romsdalskonferansen i Molde. Det er neppe for sterkt sagt at hun ble meget overrasket. Jeg tror nok at det aldri har streifet hennes en gang, at hun skulle få denne hedersutmerkelsen. Lederne i de ulike næringsforaene var imidlertid enige at Heidi fortjente prisen, de også.MEN HEIDI, du fortjener prisen. Jeg skal vokte meg vel for å bruke et begrep som unik, men du har skapt og bidratt så mye til Rauma og Romsdal at prisen er ærlig fortjent din. Alene? Nei, menneskene rundt er ofte avgjørende for at også du har lyktes. Men du har et vesen, du har ei skapertrang, du har evner og et pågangsmot som mange oss bør misunne deg. Leren Design ble stiftet med samboer Stein. De skiftet (heldigvis) til navnet til det kreative navnet Anunatak AS etter å ha brukt Anorak AS ei kort stund. Bedriften har vokst seg til å bli ei bedrift med seks ansatte og som blir lagt merke til. Sjekk bare måten de presenterer seg på digitalt; midt i tråd med visjonen.

FRITTGÅENDE FRUERS FORLAG etablerte du sammen med Hilde Kittang Alnes. Det å tenke tanken, det å realisere drømmen og det å glede andre gjennom boka dere ga ut – og eventyrstundene der har skapt. Enestående!Norsk Fjellfestival har hatt og har glede av din personlighet, dine erfaringer og igjen din skaperlyst. Hoppid likeså.Kakeboka som «reddet» prosjekt Z, historien om kakeboksene du delte ut til turguidene under Romsdalsvinter i 2011, er det flere som fortsatt snakker om.

JEG KUNNE HA BRUKT hele denne spalten på deg. Det hadde du fortjent. Jeg vil avslutte rosen med utgangspunkt i at «eplet faller ikke langt fra stammen». Dine foreldre har også skapertrang. Det å bygge opp Trollveggen Camping til den plassen det har blitt, står det stor respekt av. Og når vi ser hvordan Romsdalshorn stasjon har blitt, på Horgheimseidet, så kan jeg godt driste meg å påstå at du nok deler nok «I-prisen» med dem som står deg nært.

DENNE UKA har dere også lest om ildsjelene bak Romsdalsmartnan. Som skapte aktivitet og glede på Åndalsnes for nærmere ti tusen sist helg. Dere har også en skapertrang om å glede andre som bør roses verbalt. Jeg håper dere sitter igjen med noen kroner også i egen lomme, at det ikke «bare» blir dugnad.

I DAGENS AVIS kan dere lese om ildsjelene i Rauma Golfklubb som legger sjela si i at Linda Eide og NRK skal kunne få flotte opptak om golfsporten i Norge. Golfklubben får også verbal ros. De har skapt et anlegg på Setnesmoen, de har ikke minst forskjønnet et område på en utmerket måte. Dugnaden står i høgsetet daglig. Noen vil si at det skapes til egen trivsel. Sjølsagt, men på langt nær bare det. Igjen; her gjør mange en innsats som gleder mange flere.

TAKK til dere alle som har skapertrang, også dere som ikke er nevnt her. Og som ikke gjør det for egen inntekt. Men for at andre også skal ha glede av det.

God helg!

Lars Smisethjellredaktør