Tirsdag holdt han et nesten timelangt foredrag for det norske herrelandslaget i fotball, som torsdag kveld skal spille mot Ungarn.

- Det ble litt avslappende underholdning for dem der jeg tar dem bort fra fotball og snakker om motivasjon og forberedelser – ønsket om å forbedre seg hele veien. Om glede. Om planlegging, og ikke minst risikovurdering. At man må "trøkke til" innenfor de marginene man har, sier Heimen til Åndalsnes Avis.

Motivasjons-boost

- Hva kan du lære bort?

- Jeg forteller dem om motivasjonen jeg har – og å tørre å ta sjanser, men allikevel vite hvor grensene går. De sa at de ser hvor høy motivasjon jeg har og hvor bevisst jeg er på alt jeg gjør. Også de er det. Jeg forteller om hvor langt en kan tøye kroppen og det mentale.

- Jeg gir dem innsikt i nye ting og en aktivitet som de ikke er så kjent med, og gir dem inspirasjon til å gi ekstra gass fordi det er mulig. Drømmene er til for å oppfylles, man må bare jobbe ekstra hardt for å nå dem.

- Må holde seg til plana

Han fikk vist dem mange filmer fra Romsdal med flott natur.

- Er det slik at hvis de vinner i kveld, så har du æra?

- Nei det vil jeg ikke påstå. Det er all trening de har gjort som er grunnlaget. Og en grundig planlegging – også av teamet rundt – og at de holder seg til plana.

- Som mennesker kan vi komme akkurat dit vi vil, så lenge vi vil det nok, sier Heimen.

- Lærte du noe av dem?

- Jeg lærte om den profesjonaliteten til det meste de gjør. De er veldig dedikerte og ser på alle detaljer hele tiden og hvordan de skal forbedre seg. De er en fin gjeng – et ungt lag med mye i seg, sier Heimen.