Allerede på parkeringsplassen uten for forsamlingshuset, kan man se at juletrefesten 5. dag jul på Mittet, er godt besøkt.I trappa på veg opp til den store salen, møter vi mange lekende og forventningsfulle barn; alt fra 2 år opp til tenårene.

– Det som er mest stas med juletrefestene her, er gavene fra nissen og alle kakene, sier Stine Sande Fagervik og smiler blidt. Hun er fast deltaker på juletrefestene på Mittet, selv om familien bor på Holm.

– Jeg er vokst opp på Dahle, så det er hyggelig å komme hit, sier mor, Wenche Sande. Hun sitter sammen med sin mor igjen, Sigrid Sande. Hun er medlem av styret for forsamlingshuset. De har samlet seg på kjøkkenet før julefesten tar til, og gjør klar kaker, kaffe og saft til deltakerne.

– Her er alt gratis i dag. Om litt skal vi gå rundt juletreet og så kommer kanskje nissen en tur, forteller Roar Nordberg. Han deler formannsvervet med Arne Langseth. Styret kan fortelle at de har mange arrangement på Mittun, og alle er veldig godt besøkt.

– Og i morgen, 6. dag jul, skal vi arrangere vår faste juledans her. Det er vår største inntektskilde i løpet av året, sier Nordberg.

Styret. Styret i Mittun forsamlingshus gjør klart til servering på juletrefesten. Fra venstre Sigrid Sande, Roar Nordberg, Bente Bjerkeli, Hanne Skamfer og Arne Langseth. Foto: Evy Kavli
Nisser. Her er en liten nisse, Arthur Michal, som får hjelp til turene rundt juletreet av bestemor, Elin Moa Dahle. Foto: Evy Kavli
Faste. Stine Sande Fagervik og mor, Wenche Sande, har i mange år vært med på juletrefesten på Mittet. Gudrun Herje Langseth i bakgrunnen. Foto: Evy Kavli