- Dere er alle vinnere. Dere har lagt ned veldig mye jobb, og jeg vet at det for noen var en stor terskel å komme fram på scenen. Men alle har gjort det. Stor applaus til dere sjøl, sa prosjektleder i Nordveggen AS, Ane Marte Hammerø før vinnerne av årets innovasjonscamp ble kåret.

Håvard Ulvestad, som sammen med Marianne Brevik og Hanne Johnsen, utgjorde juryen, sa at de hadde hatt et vanskelig valg.

Vinnerne

- Men vinnerne har hatt et tydelig problem og ei tydelig løsning for den her type bedrifter. Gruppas presentasjon var veldig god. Juryen ble veldig nysgjerrig og hadde lyst til å stille mange spørsmål undervegs. Vinnerne er gruppa som har jobbet med Nyka Boliger!

Gruppa bestående av Jørgen Slettaløkken, Elias Stette Bjerkelund, Kristiane Brenden Nielsen og Dorthe Nygård Heen vant med sin idé om bruk av VR-briller. Oppgaven de fikk fra oppdragsgiver Børge Nygård i Nyka Boliger var å finne ut en måte bedriften kunne skille seg ut i forbindelse med salg og presentasjon av boliger.

- Ved bruk av datateknologi og VR-briller kan man gi kunden en mulighet til å se boliger tredimensjonalt. Du får en egen opplevelse, forklarer Bjerkelund.

- På denne måten vil man for eksempel lettere kunne gå inn å se hvilke farger som er fine hvor, la Nielsen til.

Startvansker

Elevene i vinnergruppe er enige om at ett av målene med innovasjonscampen er veldig vanskelig, nemlig det å tenke utenfor boksen.

- Vi holdt nesten på å gi opp, men Børge hjalp oss litt, forteller Nygård Heen.

- Ett annet mål med innovasjonscampen er at dere skal lære om næringslivet i Rauma. Hva har dere lært?

- Det er i alle fall mange flere bedrifter her enn jeg trodde. Jeg trodde det var cirka tre bedrifter her, jeg, svarer Nielsen, og får støtte fra resten av gruppa som mener næringslivet i Rauma er mye mer variert enn de var klar over.

Og det er ett av målene til prosjektleder Hammerø.

- Elevene får god informasjon om bedriften de jobber for, men ved å delta på finalen får de også med seg et godt bilde av mangfoldet i Rauma. Og det er artig å se hvordan ungdommene ser bedriftene i Rauma. Jeg tror det er sunt for alle bedrifter å bli sett på av den yngre generasjonen, sier Hammerø som også er godt fornøyd med måten finalen gjennomføres.

- I fjor gikk vi vekk ifra at gruppene presenterte arbeidet sitt på stand. Nå kommer alle fram på scenen. Det gjør  det mindre belastende for bedriftene. De får et større utbytte, for det er prosessen som er viktig og den får et større fokus på denne måten, forklarte hun etter kåringen.

Snapchat og sove-app

Juryen kåret også andre og tredjeplass i årets innovasjonscamp. Nummer to ble disse fire elevene fra Måndalen: Truls Hustad, Jonas Voldset, Mariell Reitan og Indiana Wenaas. De fikk i oppdrag av Åndalsnes Avis å se på hvordan avisa kan nå ungdom med lokale nyheter. Ideen gruppa presenterte var bruk av snapchat.

Gruppa som kom på tredjeplass kommer fra Åfarnes: Lone Dahle Skomsø, Per Kristian Aandal, Ingeborg Holm og Ine Holsbøvåg. Elevene jobbet de fire dagene for Wonderland. Oppdraget var: Logge av om natta - pålogget om dagen.

Løsningen gruppa kom fra til var en app som måler, spør, varsler, lukker, belønner og sammenlikner med venner.

Regionsfinale på Åndalsnes

Fredag 29. april arrangeres regionsfinalen på Åndalsnes.

- Vi vant jo i fjor, og det blir spennende å se om hvordan vi kommer til å gjøre det i år, sier Hammerø.