– Det begynte egentlig som en spøk på en pub, sier Tommy Soleim. Men en side på Facebook er nå etablert og målet er å trekke flere nye innbyggere til Rauma kommune.

Tommy Soleim er selv innflytter og er nå bosatt i Dalsbygda i Isfjorden. Han sier sida på Facebook i første omgang skal få leve litt sitt eget liv, men tanken er å la dette være et forum for folk som tenker tanker om å gjøre Rauma til sitt nye bosted.

– Vi har i grunnen bombardert folk med historier og bilder herfra siden vi flyttet hit og vi har allerede sikret to nye innflyttere. Vi har som ambisiøst mål at vi skal greie 10 nye personer som en direkte følge av det arbeidet som vi legger ned, sier Tommy Soleim. To er altså allerede kommet og han legger til at to nye er på veg like over ferien.

– Skal dere gjøre noe mer konkret ut av dette som å skape et møtested for nye innflyttere?

– Jeg ser at det fort kan blir det, men dette er ennå ikke konkretisert eller tidfestet. Men vi har altså satt oss et hårete mål og så får vi se om vi lykkes med det, sier Tommy Soleim.

Tommy Soleim er mannen bak initiativet til ei side på Facebook for folk som vil flytte eller som har flyttet til Rauma. Foto: Foto: Lars Smisethjell