Han var den eldste av motorsyklistene som tirsdag deltok på den tradisjonsrike 1.maituren i regi av Indre Romsdal BMW eigarlag og Moonshine MC-klubb med hovedsetet i Isfjorden.

– Det gir en skikkelig frihetsfølelse å kjøre sykkel. Frisk luft, naturopplevelser og mye sosialt. Det er bare å anbefale andre også, sier Kåre før de 30 syklene rullet ut fra Essostasjonen på Øran i kvart over ti-tida på arbeidernes fridag.

Ruta varierer

– Vi varierer ruta som blir kjørt. Stort sett holder vi oss i fylket, men med noen turer til nabofylkene også. I fjor kjørte vi Atlanterhavsvegen og tilbake om Tingvoll. Vi har kjørt om Sunndal, Oppdal og Dombås. Og vi har hatt flere turer på Sunnmøre. Ruta blir bestemt når vi nærmer oss 1. mai hvert år, forklarer Reidulf Bjørlykhaug som er mannen bak navnet Indre Romsdal BMW eigarlag.

Datteren til Reidulf, Renate, står litt beskjedent og venter på at gjengen skal starte opp syklene. Hun er 20 år og vokst opp med motorsykler.

– Ja, hun har vært med på mange turer. Både i inn- og utland. Hun har hatt en vanskelig oppvekst, for å si det sånn, smiler Reidulf i det strålende solskinnet på arbeidernes fridag. Været har ikke alltid vært sånn. For tre år siden tok følget turen til blant annet Ålesund og Ellingsøya, i snøkave.

– Jeg synes det er kjempeartig å kjøre. Først var det lett sykkel og nå har jeg en større en. Dette er bare topp, sier Renate.

– Alle velkomne

– Det er viktig å understreke at man behøver ikke være medlem i noen klubb for å delta. Som du ser er det flest menn, men heldigvis også bra med kvinner. Vi har ikke noen kjønnskvotering her, det viktigste er at de som trives med å kjøre sykkel blir med på turene. Vi kjører sammen, tar det rolig og nyter både mat og kaffe undervegs, forteller Reidulf Bjørlykhaug fra Innfjorden som har kjørt sykkel siden 1979. På det meste har 40 sykler deltatt på 1.maituren som har vært arrangert i minst 10 år nå.

– Jeg kjøpte min større tunge motorsykkel i 1963. Så holdt jeg opp i 20 år før jeg igjen kjøpte meg sykkel i en alder av 60 år. Dette kommer jeg til å holde på med. I alle fall så lenge helsa holder, legger Kåre Staurset til før de første begynner å kle på seg buffen og hjelmen. Klare for turen til Vestnes, Vatne, Brattvåg, ferje til Dryna over Oterøya og videre til Molde.

Selv om det er vår i lufta passer gjengen på å kle seg både godt og forskriftsmessig.