En meget rørt og svært glad prisvinner av årets bedrift i Møre og Romsdal er raskt ute med å gi æren til sine ansatte.

– Det er ikke jeg som setter opp gjerder og rekkverk, sier Arvid Gjerde, til Åndalsnes Avis.

Arvid Gjerde AS er kåret til Årets Bedrift i Møre og Romsdal for 2011 i konkurranse med 20 andre bedrifter, som ble foreslått for juryen. Fire av bedriftene ble valgt ut til en nærmere gjennomgang av juryen, og i går ble det klart at vinneren for første gang er en bedrift fra Rauma.

Merkevarebygging

Og prisvinneren sjøl er svært opptatt av at det er Rauma bedriften hans hører til i - like så mye som Innfjorden.

– Det jeg føler jeg har lyktes med er merkevarebygging. Skape en attraktiv arbeidsplass, identitet og stolthet hos mine ansatte. Og jeg har både blitt inspirert og lært mye av merkevarebygginga som Rauma kommune har drevet med. Jeg er stolt av Raumas arbeid med dette, sier Gjerde og gir litt av æren for prisen til kommunen også.

Gjerde har drevet i 40 år og tenkt merkevarebygging hele tida. Men ifølge ham sjøl er det først de seinere åra han føler han har fått uttelling for arbeidet.

Trives

Arvid Gjerde AS hadde nylig ute en enkel stillingsannonse. Den fikk 60 søkere.

Far og sønn Endre (51) og Eirik (21) Vik er de to som har jobbet henholdsvis lengst og kortest i bedriften.

– Jeg har vært her på utplassering, og har venner og kjente som jobber her - så nå ville jeg begynne også, sier Endre Vik, og bekrefter at omdømmet til bedriften frister.

– Ja, Arvid Gjerde er interessert i å utvikle bedrfiten, han stiller krav til oss, og det gjør at det blir interessant å jobbe her. Samtidig følger det en frihet med å jobbe slik som vi gjør, sier veteranen blant rekkveksmontørene, Endre Vik.

Du kan lese mer om saken i torsdagens papiravis av Åndalsnes Avis.

Skryter av sjefen. Eirik Vik (21) og Endre Vik (51) er far og sønn som jobber hos Arvid Gjerde AS. De er også den som er henholdsvis først og sist ansatt i bedriften. – Det er klart jeg trives, ellers hadde jeg nok ikke vært her i 27 år, sier Endre.