Seint onsdag kveld, ble bilen hans observert i Hundtorp i Gudbrandsdalen. Mest sannsynlig var han på veg hjem til England.

Onsdag var engelskmannen to turer opp til Trollveggen under Trollspiret. ÅA klarte ikke å komme i kontakt med mannen. Men mest sannsynlig tok han turene for å hente ned utstyr han hadde båret opp tidligere i uka.

Til ansatte ved Rauma lensmannskontor fortalte han om klatreplanene. De frarådde ham på det sterkeste å starte klatring på denne tida av året. Med tidvis skifte mellom mildvær og kulde, er det ekstra farlig å oppholde seg i veggen. Nå ser han altså ut til å ha "tatt til vettet" og skrinlagt planene.

Siste: Et engelsk nettsted, UK Climbing.com, har fattet interesse for nettsakene i Åndalsnes Avis. Gjennom dem har vi fått vite at klatreren er Pete Rhodes. Han kommer ikke fra England, men er bosatt i Edinburgh i Skotland.

Det er lenge siden han startet planleggingen av soloturen i Trollveggen. Blant annet skal utstyrsgiganten Berghaus utlovet en premie på 2000 pund for den mest eksepsjonelle klatreekspedisjonen. Rhodes ønsker å få mest stemmer til sin planlagte tur for på den måten vinne prisen.

Om turen hans til Trollveggen denne uka var for å rekognosere eller gyve løs på den vanskelige og farefulle klatreturen, står det ingen ting om på bloggens hans. Men han har tegnet inn ei klatrerute i Trollveggen med innsteg litt lenger retning Horgheim enn Trollspiret. Ut fra inntegna rute kan det se ut som han har tenkt å følge ruta som har fått navnet "Suser Gjennom Harryland".

Dette er ei klatrerute forholdsvis langt til "venstre" om man ser inn i Trollveggen. Den går gjennom et glatt parti av veggen for deretter følge Trollryggen til toppen av Trollveggen. Denne ruta er gått vinterstid for et par år siden.

Den engelske klatreren, som hadde planer om solotur opp Trollveggen, ser ut til å ha kansellert planene. Onsdag kveld ble bilen hans observert i Gudbrandsdalen. Foto: Øystein Talberg