Det var 08.23 torsdag morgen politiet fikk en melding fra Øyvind Hovde i Kolo vegdekke, om at store deler av autovernet langs hovedvegen gjennom Øran, var revet opp. Ingen bil eller sjåfør å se, men store spor i vegkanten vitnet om en ukontrollert utkjøring.

– Eksakt tidspunkt for hendelsen har vi ikke nå, men vitner mener å ha sett skaden i 04.00 i natt. Vi tror det er en bilist som har mistet kontrollen over bilen i venstre kjørefelt på veg oppover mot brua ved Vangstun. Sjåføren har fått en sleng slik at bilen har truffet autovernet med stor kraft. For oss ser dette litt ut som villmannskjøring og forholdet vil bli anmeldt, forteller Richard Merlid fra Rauma lensmannskontor torsdag morgen.

Han hadde stor tro på at hendelsen ville bli oppklart rimelig rakst, siden det lå rester av både knust glass og andre bildeler fra en BMW, i vegkanten.

Og ganske riktig; den uheldige, kvinnelige sjåføren meldte seg for politiet seinere på dagen. Ifølge politiet hadde sjåføren mistet kontrollen og truffet autovernet i 3-tida natt til torsdag.

– Hun har lagt alle kort på bordet og er villig til gjøre opp for seg på alle mulige måter. Nå vil det komme en anmeldelse og et erstatningskrav for skadene fra Statens vegvesen, og så får vi ta det derfra, opplyser Richard Merlid torsdag ettermiddag.