Det begynte som kjent med en kirkelig framføring av artisten Johnny Cash – med prest Jon Sylte og sangerne/musikerne Paul Magne Venås og Frode Aarsbog.

Sist høst tok Aarsbog med seg en versjon av framføringen inn i Rauma Kulturhus. Ved den anledningen tok han også med seg et større orkester. Åndalsnes Avis' utsendte var fra seg av begeistring. Forestillingen ble en gedigen suksess.

Lørdag er det igjen klart for Cash-konsert i kulturhuset, også denne gangen med stort orkester.

– Dette vil bli en konsert etter om lag samme lest som den forrige vi hadde i kulturhuset. Men vi tar med oss flere låter og det er gjort en del musikalske forbedringer siden sist. I tillegg har vi gjort endringer i fortellerteksten som er en del av showet, forklarer Frode.

Morten Lorentzen i NRK P1 er det som har gått gjennom fortellerdelen og redigert teksten.

Frode mener at om konserten for en del mennesker forrige gang var en sterk opplevelse; vil den oppleves enda sterkere nå.

Det er lagt opp til et show med varighet på litt over to timer – to timer pluss tettpakka med Johnny Cash. Ikke alle innslag er den amerikanske countryartisten sitt opprinnelige verk. Men det meste han tar i blir til slutt preget av Cash sin særegenhet.

– Enn du sjøl. Blir du aldri lei av Cash?

– Aldri. Sangenes særegne rytmekomp og den groovy stemmen er noe man aldri; aldri blir lei av, sier Frode Bredeli Aarsbog som håper at Trollstolen i kulturhuset igjen fylles opp av publikum.

– Billetter er lagt ut for salg på kulturhusets heimeside. Torsdag formiddag nærmet salget seg 200. Målet er å fylle opp salen, sier Frode som også denne gangen får hjelp fra datteren Sarah. Også lørdag skal hun åpne showet.

Dette bildet er tatt i forbindelse med Johnny Cash-konserten i Rauma Kulturhus i slutten av november i fjor. Sammen med Frode Bredeli Aarsbog deltok blant andre gitaristen Arnfinn Tørrisen. Foto: Ingrid Olsen