Et tilbud fra Vinmonopolet om å kunne inngå en grossistavtale, åpner nye muligheter for vinprodusent Johan Setnes på Veblungsnes. Den ferske henvendelsen fra Vinmonopolet gir han nå nemlig muligheter til å selge vinen gjennom Vinmonopolet

– Jeg ser på dette som en stor anerkjennelse av mine produkter, sier vinprodusent Setnes.

Setnes har fram til nå ikke kunnet selge vinen han har laget. Han har derimot kunnet arrangere vinkurs der smaking og drikking av vin har vært en del av prisen deltakerne betaler for kurset. Om kursdeltakerne har villet kjøpe en flaske etter kurset, så har ikke det vært mulig.

Men nå er det altså kommer en åpning for dette gjennom en tilvirknings- og grossistavtale med Polet.

– Dette har jeg ventet på lenge og dette åpner helt nye muligheter. Det gir meg ikke minst helt andre inntektsmuligheter, sier Setnes og forteller at så lenge han har en annen jobb han må skjøtte, er det begrenset hvor mye han kommer til rekke over. Han håper derimot at han på sikt får i stand salg av Tuenvin på Polet på Åndalsnes. Han håper også at myndighetene snart også vil åpne for gårdssalg av lokalprodusert vin.

– Dette åpner for at jeg må forbedre fasilitetene mine her på Veblungsnes, sier Setnes og tenker i retning av større produksjonslokaler. Han tenker også i retning av et utvidet samarbeid med lokale serveringsbedrifter både når det gjelder kurs og bruk av vinen både til og i maten.

– Jeg ser for meg en total omlegging av driftsforholdene i forhold til hele produksjonen, sier Setnes.

– Og når kommer vi til å kunne få kjøpe dine viner på polet på Åndalsnes?

– Jeg er ikke der riktig ennå, men jeg vil etter hvert kunne selge mine spesielle produkter i en egen monter i polet på Åndalsnes. Det viktige for meg nå blir å reindyrke det jeg har startet på og å spisse meg på helt spesielle produkter. Det er det eksklusive som skal være mitt varemerke.

– Hva vil så dette bety for deg i første omgang?

– Per i dag har jeg ikke kapasitet til større produksjon på grunn av lokaler og tid. Men jeg vil framover reindyrke og kvalitetssikre vinkursene og spisse mine vinkurs for eksklusive grupper, avslutter Johan Setnes.