Påtalemyndigheten begjærte den siktede 23-åringen varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, og fikk rettens medhold i dette.

23-åringen er siktet for grov kroppskrenkelse etter paragraf 272 i straffeloven etter at Tobias Hattrem Moa ble funnet død ved Åndalsnes samfunnshus natt til søndag.

- Påtalemyndigheten begjærer mannen varetektsfengslet, og mener det er skjellig grunn til mistanke. Politiet mener det er bevisforspillelsesfare og fare for påvirkning av vitner, dersom siktede ikke varetektsfengsles, forklarer politijurist Lars Aksdal til Åndalsnes Avis.

Politiet opplyser at mannens helse og varetektsfengslingens forholdsmessighet er en del av vurderingen.

Det ble videre begjært lukkede dører og referatforbud på kjennelsens innhold.

Lensmann Andreas Hustad sa til Åndalsnes Avis mandag morgen at politiet begynner å danne seg et bilde av hva som har skjedd.

Forsvarer Øyvind Panzer Iversen har i formiddag møtt sin kilent.

- Han har det fortsatt svært, svært tungt, sier han.

Ønsker fortsatt tips

Politiet i Nordmøre og Romsdal beskriver hendelsesforløpet natt til søndag på følgende måte:

- Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk natt til søndag rundt klokka 0330 melding til politiet om en bevisstløs person utenfor Åndalsnes samfunnshus. Det ble igangsatt livreddende førstehjelp. Meldingen ble først gitt til AMK, kl. 0241. Det presiseres derfor at den aktuelle hendelsen skjedde før kl. 0241. Politiet var på stedet kl. 0348. Klokken 0357 ble det bekreftet at personen døde på stedet, skriver etterforskningsleder Kjell O. Moen i pressemeldingen

Politiet ber om at alle som var tilstede på det aktuelle stedet melder seg for politiet. Det samme gjelder personer som har observasjoner eller annen informasjon som kan være relevant for etterforskingen. Vi ber om politiet får vurdere hva som er relevant og hva som evt. er kjent for politiet fra før.

- Saken etterforskes i samarbeid mellom Molde politistasjon og Rauma lensmannskontor. Det vil fortløpende bli gjennomført avhør. Videre vil man gå gjennom og analysere de kriminaltekniske undersøkelsene som er gjort i sakens anledning. Det samme med elektroniske spor, opplyser Moen.

Obduseres mandag

Obduksjonen av avdøde blir gjennomført på St. Olavs Hospital mandag, men politiet vil foreløpig ikke gå ut med detaljer om resultatet av den foreløpige obduksjonsrapporten.

- Det vil ikke bli gitt informasjon om resultatet av obduksjonen før tidligst onsdag, sier Moen.