Daglig leder av Norsk Tindesenter, Anita Vik Buckley, turte ikke anslå hvor mange som har vært innom det nye senteret så langt lørdag.

- Etter endt dag får vi en oversikt over antall betalende, men det er jo mange som bare har vært innom kafeen også, sier hun.

Men at tindesenteret var godt besøkt på sin aller første åpningsdag var det ikke tvil om. I kafeen var det tidvis fullt, og i klatrehallen var det både skuelystne og klatrelystne som tok turen.

- Spesielt

- Vi synes det har blitt veldig fint. Bygget har ikke blitt så ruvende som jeg trodde det ville bli. Vi synes det er spesielt at tindesenteret nå er oppe. Særlig det med Arne Randers Heen, han brukte vi å gå litt i fjellet sammen med, forteller Borgny Jensen Saastad og Bjørn Saastad.

Paret bor i Sandefjord, men hadde tatt turen fra hytta i Vistdal denne lørdagen.

- Ja, så nå står vi her og ser på menyen. Middagen blir nok her i dag. Og til sommeren tar vi med oss hele familien. Da blir det klatring og hele pakka, fortsetter Saastad.

Også Åshild Skår Dahle er fornøyd med det hun har sett så langt.

- Det ser kjempespennende ut! Jeg kommer nok til å gå hit mest når jeg har gjester, og så kommer jeg til å bruke kafeen sjølsagt.

Klatremus 1, 2 og 3

Lene Eide hadde måtte ha øynene med seg inne i klatrehallen lørdag. Med seg hadde hun guttene Ole Marcus (3), Roe Henrik (9) og Stig Aslak (6).

- Veldig kjekt at det ble et tindesenter. Jeg tror vi kommer til å bruke det, sier hun mens guttene viser seg å være ivrige klatrere.