– Se jeg har tegnet et damplokomotiv, sier Bouhe engasjert der han sitter sammen med familien Barens rundt et bord på biblioteket.

Over han står kursleder Stig Bruksås og roser innsatsen.

– De er alle veldig flinke, sier han, som er overveldet over oppmøtet.

– Jeg trodde det skulle komme en fire-fem stykker, men dette overgår all forventning, sier kurslederen.

For den nederlandske familien fra Dalsbygda er ikke alene på tegnekurs i regi av Rauma Folkebibliotek. I det ene hjørnet av biblioteket er det samlet seg vel 30, 40 store og små tegnere.

Ved et av de andre bordene sitter en jentegjeng og sammenligner tegninger.

– Jeg er ikke noe flink til å tegne, nesten dårligst i klassen, men jeg tror jeg har lært litt her, sier Kristin Brevik Fiva og viser fram en hest.

– Ser nesten ut som et esel, min hest, sier Mari Sofie Sæth- Husøy ved siden av.

Men alle stortrives med oppgavene de har fått fra kurslederen, og så langt har de lært en del triks om hvordan de skal tegne portrett og diverse dyr.

Guri Asak Nilsen på biblioteket så allerede i fjor at interessen for tegnekurs var stor i kommunen, og tok derfor initiativet til et nytt igjen nå.

– Det blir nok heller ikke det siste, sier hun, som akkurat har avsluttet et stort boksalg på biblioteket.

– Vi selger fra tid til annen ut brukte bøker, for å få bedre plass. I stedet for å kaste de, gir vi de bort til en billig penge. Det har visst seg å være veldig populært og det var kø utenfor døra her i dag tidlig av folk som ville sikre seg noen gode kjøp, forteller hun.

Boksalget gikk veldig bra og de fikk solgt unna vel 150 bøker- som ga en inntekt på 1500 kroner.