Godværet gjorde sitt til at Åndalsnesløpet 2008, det niende i rekka, ble en eneste stor løpsfest. I alt 321 løpere gjorde at det ble nok en rekord hva angår deltakertallet også. Løpet ble arrangert etter god, gammel oppskrift. Og på kvinnesida ble det altså Brynhild Synstnes (ÅIF) som sprang fortest av alle offisielt startende kvinner. – Jeg er fornøyd og hadde håpet på å vinne, innrømmer Synstnes, som trener løping daglig og planlegger deltakelse på flere løp utover sommeren. Synstnes ble klokket inn på sterke 17.52, over halvannet minutt før Marita Rustad og to minutter foran Karen Kavli Setnes -to jenter som nylig tok gull og bronse under NM i terrengløp. Riktig nok er de to sistnevnte 17 år gamle juniorer, men Setnes var også med på bronselaget i stafett under nevnte NM. Da gikk Setnes jevnt med de beste seniorene. Med andre ord; seieren til Synstnes under Åndalsnesløpet er en solid prestasjon.

– Optimale forhold Asbjørn Amundsen (Gular) sørget for at Åndalsnesløpet kan notere seg nok en løyperekord. Som første løper i arrangementets historie sprang Amundsen de drøyt 5.200 meterne på under 16 minutter. Den gamle rekorden lød på 16.10. Ny løyperekord lyder på 15.46, en rekord vi tror blir vanskelig å slå. Løpsgeneral Terje Hole, som sjøl sprang løypa på 18.22, er enig:

– Det var perfekte forhold i år, og vinden, som vanligvis blåser motsatt veg, ga medvind på alle de rette plassene, sier han. Også i år var arrangementet gjenstand for stor interesse fra mosjonister, barn og ungdom. De yngste, 159 i alt, sprang 600 meter i klassene 0-4 år, 5-6 år, 7-8 år og 9-10 år. 25 unge i klassen 11-12 år var delt opp i gutter og jenter og uoffisiell resultatliste viser at Ingvill Aasheim vant på 1.57, som er best i klassen uansett kjønn. Beste gutt sprang nemlig på 2.07.

Unge talenter Alderen til tross, vi kan ikke unngå å nevne 11 år gamle Rikke Skiri Østigård. Hun ble nummer tre i klassen på 600 meter. Men jenta fikk også stille til start i den yngste klassen på hovedløpet. Det vil si jenter 13-14 år. Østigård vant like godt femkilometeren på råsterke 23.03, 13 sekunder foran Live Åndal. Sistnevnte er i rettferdighetens navn også "bare" sjetteklassing og var bare sekundet bak Aasheim på 600-meteren. Vi kan heller ikke unngå å nevne unge Jon Are Stavås (14). Han startet løpskarrieren sin for bare halvannet år siden og kom i mål på 18.56. Med denne tida vant han klart sin klasse, men var også nummer 16 blant de 137 løperne med startnummer. – Jeg hadde håpet å springe på under 19 minutter, smilte Stavås, som brukte over 20 minutter da han sprang for første gang i fjor.

Redaktøren vant duellen Neste år har løpet 10 års jubileum og Hole signaliserer allerede at han ønsker seg mer av alt. – Jeg er usikker på om jeg skal satse på topp eller bredde, men det er helt klart at pengene vi fikk skal brukes til premier. Pengene vi her snakker om er 5.000 kroner, som redaktør Lars Smisethjell delte ut til arrangementet på vegne av Åndalsnes Avis. Og når vi først nevner redaktøren skylder vi å gjøre oppmerksom på at Smisethjell vant den på forhånd omtalte løpsduellen med Tormod Lien. Smisethjell ble klokket inn drøyt tre minutter foran utfordreren, på ikke spesielt imponerende 32.39. Redaktøren rapporteres fortsatt å være ved brukbar helse også etter kraftanstrengelsen. En anstrengelse som ga ham desidert siste plass i klassen menn 45-49 år, flere minutter bak nest siste mann.

Løpsgeneral Hole var strålene fornøyd med gimmicken og hadde sørget for en egen premie til vinneren av duellen. Samtidig benyttet han anledningen til å oppfordre "alle dere som står på sidelinja i dongeribukse" til heller å stille til start neste år.

Brynhild Synstnes (17.52), ÅIF, vant klasse 35-39 år foran Nina Åndal (20.30), Isfjorden IL. Synstnes vant også Åndalsnesløpet totalt for kvinner.
Åndalsnesløpet. Jon Are Stavås vant klassen gutter 13-14 år med tida 18.56
Asbjørn Amundsen (Gular) satte ny løyperekord med 15.46 og vant Åndalsnesløpet 2008. På andre plass kom Marius Koksvik (Tingvoll) med tida 16.31 og på bronseplassen til høgre står Terje Gautvik (MOI) som sprang på imponerende 16.38 i klassen 45-49 år.
Lars Smisethjell går over målstreken som vinner av duellen mellom ham selv og Tormod Lien under Åndalsnesløpet. Tida: 32.39.
Etter løpet var Tormod Lien dyktig sliten etter å ha tapt duellen med Lars Smisethjell under Åndalsnesløpet.