I sommer skal det gå to ferjer mellom Åfarnes og Sølsnes, MS Julsund og MS Ivar Åsen. I går kveld oppstod det tekniske problemer med begge ferjene samtidig. MS Ivar Åsen var på plass igjen fra klokka 09.45 onsdag formiddag, men Julsund er ennå ute.

Det skaper kapasitetsproblemer på sambandet.

- Vi jobber nå intenst med å løse problemene. Det er et teknisk problem på motorsiden til MS Julsund som vi er nødt til å få orden på før vi setter ferja inn i trafikk igjen. Vi har folk fra motorleverandøren på plass, og de har lokalisert problemet, men de venter på deler. Vi forsøker også å få opp ei mindre ferje, MS Tingvoll, men det tar tid å få bemannet opp denne, forklarer driftssjef i Fjord1, Terje Stub.

Derfor er han redd at det vil gå ut dagen med bare én ferje, og at det først vil være to ferjer på strekningen i morgen.

- Det er veldig beklagelig, både at det ikke gikk ferje i hele tatt fram til klokka kvart på ti i dag, og at vi nå har for dårlig kapasitet. Vi har forståelse for at det skaper stress og amper stemning, sier han.

- Ikke god nok informasjon

Flere har klaget over dårlig informasjon om problemene.

- Det her holder ikke. Her skulle vi blitt dirigert på sørsida, og kunne ha krysset Romsdalsfjorden. Det er total mangel på informasjon, så vi får bare vente, sier Postnor-sjåfør, Floyd Hanssen til Romsdals Budstikke.

Driftsjefen sier de må ta innover seg at informasjonen kunne vært bedre.

- Vi varsler via vår sms-tjeneste, men det er jo ikke alle som abonnerer på denne, sier han.

Måtte kjøre med halv ferje

En tipser har også reagert på at MS Ivar Åsen i tolvtida ble kjørt halvfull.

- På toppen av alt fikk vi en bil med farlig last som skulle med ferja. Det gjør at vi ikke har lov til å kjøre med full kapasitet. Denne transportøren måtte også få krysse Langfjorden, men vi forstår at folk reagerer på at det ser ut som vi kjører halvfull ferje uten grunn, forklarer driftssjefen.