Åndalsnes Avis snakket med Bjørge klokka 14 onsdag ettermiddag. UP har avholdt fartskontroller i 60-sona på Verma tirsdag og noen timer på onsdag med tre beslag av førerkort og altså 32 forenklet forelegg som resultat. Bjørge utelukket ikke flere førerkortbeslag og forenklet forelegg utover ettermiddagen onsdag.

To mistet lappen tirsdag etter å ha fått farten på sine kjøretøy målt til henholdsvis 93 og 87 kilometer i timen. Det ene førerkortbeslaget så langt tirsdag var etter at en norsk sjåfør hadde kjørt i 87 kilometer i timen.

Norske feriefolk

– Vi har målt farten med laser på veg i retning Bjorli og Dombås. De aller fleste fartsovertredelsene er det norske feriefolk som står for. Noen få utlendinger er stanset og ilagt forenklet forelegg, forklarer Bjørge på telefon fra 60-sona på Verma.

Han ønsker ikke å si noe om de fortsetter å kontrollere farten på Verma eller om de stiller seg opp andre steder i kommunen. Eller om de tar turen andre steder i Møre og Romsdal de nærmeste dagene.

Men en ting er uansett sikkert; den sist fartskontrollen er ikke avholdt på Verma. Ei heller på andre steder i Romsdalen, langs E-136, eller i vegkanten andre steder i Rauma.

Det eneste som hjelper for å unngå forelegg og/eller førerkortbeslag er å følge fartsgrensa framover.