Skikjøreren Anja Alme Gardli skal ha en av hovedrollene i «Supervention 2», som har premiere i oktober.

Gardli er bosatt i Rauma og jobber som daglig leder ved Aak Hotel.

Field Productions har siden torsdag i forrige uke og fram til tirsdag hatt Aak Hotel som base for produksjon av ski- og brettdokumentaren «Supervention 2». Ved hjelp av to helikoptre har de brukt fjella i hele fylket som arena for å få de beste bildene av blant andre Anja Alme Gardli. Mye av tida har de vært i fjella i Isfjorden.

Les også: Filmer fartsfylt sykkelfilm på Kløvstien

– Det har vært veldig gøy å få jobbe med så profesjonelle folk, sier Gardli. – Jeg føler meg veldig heldig som får være med på dette prosjektet. Jeg bor her og er stolt av å få vist fram fjella her og den fantastiske naturen. Jeg har jo ikke bodd her så lenge, så det er mange nye fjell for meg også. Det er som å være turist i egen kommune.

Fjerde tur til fylket

Dette er Fields fjerde tur til fylket der de gjør opptak til den kommende filmen.

Prosjektleder Espen Kristiansen i Field Productions forteller:

– Vi ønsker med «Supervention 2» å fortelle en enda større historie enn vi i den første filmen. Det er mer fokus på menneskene i prosjektet og den reisa de tar, kontra det vi gjorde sist. Vi vil fortelle hvem de er, hvorfor de gjør det de gjør – og setter det i forskjellige sammenhenger ut fra hvor personene er i livet – og ønsker og interesser de har med et liv med ski- og friluftsliv.

– I Møre og Romsdal vil vi fortelle en historie bygd rundt Asbjørn Eggebø Ness og Tor Olav Naalsund, hvor bakteppet er sikker ferdsel i fjellet. Så er Linn Cecilie Mæhlum og Anja Alme Gardli et annet sted i sin skiferdsel enn Asbjørn og Tor Olav. Men de har spennende og en helt annen tilnærming og bakgrunn. Og dette området er arenaen for å utspille den historien.

Lidenskap

Linn Cecilie Mæhlum er fra Lillehammer og har vært aktiv alpinist inntil hun for tre år siden begynte med frikjøring.

Anja Alme Gardli er vokst opp i Vang i Valdres.

– Vi har begge en annen jobb ved siden av skikjøringen, men vi forteller om vår lidenskap for skikjøring og hvorfor vi bruker så mye tid på det, sier Gardli.

Opptakene fra fjella i Rauma er ikke bare for «Supervention 2»:

– En del av de bildene vi har gjort her i vinter – og kanskje spesielt det vi har gjort her i Rauma denne gangen – skal brukes i en ny film som lages for Norsk Tindesenter, sier Espen Kristiansen.

Skispor overalt

Helgas turer over landskapet i Romsdal viste tydelig at det er mange som bruker fjellet:

– Jeg har aldri – aldri – sett så mye skispor i fjellet som nå. Her i Rauma, og Isfjorden særlig, er det nesten ikke et fjell som ikke har skispor. Det har vel aldri hendt at Store Vengetind har sett ut som et alpeskianlegg. Hvis vi kan si at vi er en liten grunn til det, så er det helt fantastisk, sier Kristiansen.