Arnt Øyvind Siem og Nils Ivar Heggem så tidlig viktigheten av at kommunen tok en posisjon som skulle være en rød tråd i utviklingsarbeidet og bygge merkevaren i Rauma – Verdens beste kommune for naturglade mennesker.

– Siem og Heggem får prisen for sitt utrettelige arbeid med å gjennomføre merkevareprosessen i Rauma. Arbeidet de har gjort er blitt lagt merke til landet rundt. Rauma har hatt besøk av mange andre kommuner som «ser til Rauma», og det er ikke få foredrag disse to har hatt både nasjonalt og internasjonalt om utviklingsarbeidet i vår kommune, sier leder for Rauma Næringslag, Lars Stenerud.

Ble "aksjonist" i 1995

– Dette har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Det kommer overraskende, men er selvfølgelig svært hyggelig. Det første som slår meg er at denne prisen vil jeg – i all ydmykhet – dele med personer og leder i lokalt næringsliv, sier Arnt Øyvind Siem.

Han er opptatt av at alle raumaværinger er ambassadører, og at man ikke behøver noen pris for å være det.

– Sjøl kjente jeg på lysten til å bidra da jeg bodde 10 år i Bergen, sier Siem, som startet «Aksjon Rauma 2000» i 1995, og som siden ble involvert i starten på Raumas eget utviklingsselskap; dagens Nordveggen AS.

– Sakner du tida som «parhest» med Nils Ivar Heggem?

– Jeg både sakner det og er komfortabel med at den epoken er over. Det handler nok mest om å sakne folk jeg hadde omgang med. Men man fikk jo delta på en del spennende arenaer der avgjørelser ble tatt, og det var berikende, sier Siem.

- Spenstig kommune

- Dette kom som lyn fra klar himmel. Det er selvfølgelig kjekt. Men den gjeveste prisen var og er å se at vi lykkes sammen. Prisen deler jeg ikke bare med Arnt Øyvind, men med hele Rauma, egentlig, sier Nils Ivar Heggem.

- Det var tider, det?

- Jo, jeg må nok innrømme at jeg sakner den tida. Arnt Øyvind er jo en herlig fyr å samarbeide med, og jeg kjenner at det rykker i rockefoten av og til.

- Vi er en spensitg kommune på mange områder, og det er kult, sier Heggem, som har invitert alle transportører i Statoil til Rauma på samme tid som Raumakonferansen går av stabelen.

Heggem er for tiden uten verv i Rauma Næringslag.

Ny pris til jul

Nils Ivar Heggem og Arnt Øyvind Siem mottar prisen på Raumakonferansen, 16. september. Prisen blir delt ut av Ingebrigt Steen Jensen og leder i Rauma Næringslag, Lars Stenerud. Det er styret i Rauma Næringslag som er jury til prisen.

– Ikke på Ytterveggen show i jula?

– Nei. Det er tematisk veldig riktig å dele ut prisen under Raumakonferansen i år. Om ambassadørprisen blir permanent flyttet til Raumakonferansen gjenstår å se.

– Under årets Ytterveggen show vil det bli delt ut en ny pris, som retter seg mer mot gründerskap og utvikling. Mer kan jeg ikke si om den saka foreløpig, sier Stenerud.