I disse dager gjennomgår Raumasenteret en stor forvandling, og blir nesten som et helt nytt senter å regne. Da synes senterledelsen at det er på sin plass og også oppdatere senterets logo.

- Det er ikke noe galt med den logoen vi har, men den er kanskje litt utdatert og intetsigende. Den sier ikke så mye om hvem vi er, rett og slett. Derfor synes vi dette er en flott andledning til å få en ny logo, sier senterlederen.

- Hvorfor har dere valgt å gjøre en konkurranse ut av dette?

- Jeg har tenkt på det helt fra starten, at når den tid kommer at vi skal ha en ny logo, så ville det være veldig moro å få med innbyggerne. Senteret betyr jo ikke bare noe for oss som jobber der, men det skal være et senter som også folk i Rauma føler eierskap til, mener hun.

Det er en logo som blir svært synlig, både for lokalbefolkningen og de tilreisende.

- Jeg vil nesten gå så langt som å si at det er en av de logoene i kommunen som blir sett av flest. Klarer vi å få en logo som kommer fra folket og som innbyggerne har engasjert seg i, så ville det være veldig fint, sier hun.

For alle

For senteret er det viktig å få fram at dette ikke bare er en konkurranse for profesjonelle.

- Det spiller ingen rolle for oss om det er en ferdig logo laget av en designer, eller om en tiåring kommer med en skisse i en konvolutt til oss. Først og fremst er det ideen som er viktig, teknisk utførelse kommer i andre rekke. Det kan vi se på senere, sier Dahle Hovde.

Mange gode bidrag

Det er nå flere uker siden konkurransen ble startet, og senteret har allerede fått inn mange gode forslag.

- Det er veldig spennende, og vi har fått inn mange fine logoer allerede, sier hun.

Foreløpig er fjell og horisont en gjenganger i forslagene.

- Det kan absolutt være aktuelt, men vi er også veldig åpne for at man kan tenke i andre retninger. Både til fjord, elv, handel eller kanskje noe helt annet, sier hun.

Fristen er egentlig 10. mai.

- Jeg vurderer likevel å utsette fristen. Vi har fått inn mange forslag som kan være aktuelle,  men jeg tror det er mulig å få inn enda flere, for jeg vet det er mange flinke og kreative folk i Rauma. Vi ønsker å ha mange bidrag å velge mellom når vi skal sette oss ned, sier hun.