Nok en gang var det denne weekenden klart for arrangementet Camp Romsdal. Norsk Fjellfestival står som arrangør. Og det er skolebarn fra og med 1. til og med 10. klasse som er målgruppen.

De eldste barna hadde opphold i Venjesdalen. De overnattet fra fredag til søndag og hadde Speiderhytta som base. Søndag trakk også de til Skorgedalen hvor de hadde avslutning sammen med de yngre barna.

Fire ungdommer deltok under Camp Romsdal i Venjesdalen. I avdelingen for de yngste var det 15 deltakere. De ble kjørt til og fra Skorgedalen alle tre dagene.

Regn og snø

Fredag ble barna møtt med regn; mye regn etter hvert. Nedbøren ble en skikkelig utfordring selv for vannavstøtende klær. Men aktivitetene ble gjennomført før barna trakk inn i Røde Kors-hytta hvor de fikk varmet seg.

Lørdag hadde nedbøren gått over i snø. Kombinasjonen nedbør i form av snø og sterk vind gjorde sitt ytterste for å hindre sikt og trivsel. Men det skal tydeligvis mer til for å legge demper på ungdommelig behov for utfoldelse. Olympiske øvelser som hopp, utfor og langrennsstafett, ble gjennomført med en energi som bare de unge kan framvise. Her var det ingen sure miner og "mamma, i vil heim".

De unge instruktørene hadde deltakerne i sin hule hånd. Barna utfordret naturen som bare energiske og glade barn makter det.

Grillet medbrakt

Og innimellom krafttakene tok deltakerne på Camp Romsdal seg tid til mat og drikke. Inni de nyoppførte gapahukene glødet grillene som kveldssola i juli. Medbrakte pølser fikk etter hvert svarte tversgående striper og et brunlig skjær som fortalte om gjennomstekt.

Noen hadde til med tatt med seg deig og stekte pinnebrød. Gjett om det smakte!

Innimellom snø- og vindbyene lørdag, gløttet sola gjennom små luker i skydekket. Søndag revnet skylaget og slapp til varmekilden som alle anser som sin venn.

Årets Camp Romsdal er historie. Konklusjonen må være at det er plass til langt flere enn det som fant vegen til Venjesdalen og Skorgedalen fra fredag til søndag. De som deltok hadde det veldig artig. De som ikke deltok, kan kanskje vurdere deltakelse neste år.

Instruktørene gjorde alle en fantastisk jobb. De engasjerte, involverte og viste hvordan.

Best i par. En god start er viktig om tida i et kulefylt utforrenn skal bli god. Her skaffer Syver Kvam (til høgre) seg et lite overtak på Audun Åndal, men mange kuler gjenstår. Bak ser vi Sylvia Svendsen (til venstre) og Ingrid Marie Grüner gjøre seg klar til nest start. Foto: Øystein Talberg
Heia, heia! I pausen mellom slagene var deltakende heiagjeng. Syver Kvam og Ingrid Marie Grüner er opptatt av hvordan det går for de to som kjemper seg mot mål. Resten er mer opptatt av hvordan det går med neste startende. Foto: Øystein Talberg
19 i stil. Lengst er best; det være seg fall eller stående hopp. Her er det Jose Næss som i full fryktløshet kaster seg utfor hoppkanten. Foto: Øystein Talberg
Som det smakte. "Uten mat og drikke, duger helten ikke", heter det i et mye brukt ordspill. Og de nyoppførte gapahukene kom godt med når pølser skulle grilles og mat fortæres. Her er det John Gunnar Lie som fungerer som "kokk" – sørger for at grillpølser blir stekt, men ikke brent. . Foto: Øystein Talberg