Lensmann Andreas Hustad forteller at politiet fortsatt jobber ut fra tre overordnede teorier, at dødsfallet til Tobias Hattrem Moa skyldes en medisinsk årsak, at dødsfallet døde med bakgrunn i et uhell eller at det har skjedd en kriminell handling.

Han kan tirsdag ikke si noe om hvorvidt mistanken om dødsfallet skyldtes en kriminell handling er svekket eller styrket.

- Vi har ikke fått obduksjonsrapporten ennå, og den vil være avgjørende i den sammenhengen, forteller han.

Den avdøde 21-åringen ble obdusert mandag, men politiet har sagt de tidligst vil gå ut med informasjon om denne onsdag. Det ble opplyst søndag at avdøde ikke skal ha hatt ytre skader, men Hustad avkrefter nå dette.

En mann (23) er siktet for grov kroppskrenkelse, og ble i går varetektsfengslet i to uker. Han forlot stedet etter hendelsen, og ble pågrepet hjemme.

- Det ble først sagt at det hadde vært en slåsskamp mellom siktede og avdøde, legger dere fortsatt det til grunn?

- Vi har ikke grunnlag for å si at det har vært en slåsskamp. Det vi kan si er at det har vært en konfrontasjon mellom de to, og at det blir etterforsket som en voldshendelse, sier han.

- Vet dere om de to har vært i krangel eller hatt uoverensstemmelser tidligere?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Hustad.

Var ikke alene

Hustad forteller at det slik som de har forstått det, var det gjennom hele hendelsesforløpet etter voldsepisoden folk sammen med Tobias Hattrem Moa. Det ble gjort livreddende førstehjelp på stedet.

AMK fikk meldingen først, klokka 02.41. Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk melding om at det var en bevisstløs person ved Åndalsnes samfunnshus rundt klokka 03.30, og var på stedet klokka 03.48.

Klokken 03.57 ble det bekreftet at personen døde på stedet.

- Hvorfor tok det så lang tid før politiet kom til stedet?

- Det ble først meldt inn som hjertestans, og man trodde da at det var et medisinsk tilfelle. Vi har ikke gjort noen videre undersøkelser på hvorfor det tok en tid før meldingen kom inn til politiet, det får eventuelt bli noe vi tar opp i etterkant, sier Hustad, som forteller at politiet rykket ut til stedet med en gang meldingen kom.

Ønsker fortsett tips

Lensmannen forteller at etterforskningsarbeidet fortsetter, og at de fortsetter med vitneavhør ut over dagen og uka.

Politiet ønsker fortsatt tips, dersom noen har sett noe eller har andre opplysninger som kan være interessante for politiet.

- Som vi sa i går, begynner vi å få et bilde av det som har skjedd, og vi har kartlagt og snakket med de vi mener er mest sentrale vitner. Men vi ber om at folk tar kontakt hvis de har opplysninger, og vi ber om at vi får vurdere hva som er relevant og ikke, sier han.