Førstkommende søndag er det klart for Raumas store styrkeprøve. Rekordmange deltakere, nærmere 100 i tallet, skal kjempe om heder og ære med 1200 meter svømming i havnebassenget på Åndalsnes, 22 kilometer sykling opp Trollstigen og 5,7 kilometer løping inn til Stabbeskaret. Der venter 100 halvliterflasker cola og en haug med ferske boller - som skal bæres opp.

– Hele 35 frivillige har meldt seg, og en jentegjeng har tatt på seg å frakte cola og boller fram til Stabbeskaret. Alle jeg spør om hjelp sier ja, og jeg er kjempeglad for at folk er villige til å hjelpe til, sier Richard Merlid.

– Har dere alt under kontroll?

– Det er jo en del detaljer som skal på plass i forberedelsene av et slikt arrangement, når 100 deltakere kommer tilreisende fra hele landet, men det meste er på plass, sier Merlid. Han merker likevel at det er få dager igjen, og at nervene melder seg.

– Det er klart at jeg har "sug i magan". Jeg har nok våknet noen ganger de siste nettene, sier Merlid til Åndalsnes Avis. Ifølge ham er det noe ekstra med logistikken rundt dette arrangementet, siden det har start og slutt på ulike steder. Tidtakere må til på hver strekning, deltakerne skal ha mat undervegs og så videre.

Livemusikk og BASE i Trollstigen

Under syklingen opp Trollstigen blir det både livemusikk med raumabandet Over The Edge, hvor Stian Unhjem er frontfigur, og BASE-hopping fra Bispen.

– Over The Edge er supergira, sier Merlid. Bandet skal spille på en liten parkeringslomme i nederste del av Trollstigen, et stykke ovenfor bommen. Publikummere som plasserer seg der en halvtime eller tre kvarters tid ut i løpet kan altså få med seg både livemusikk fra lokale talenter, BASE-hoppere som flyr over hodet og syklister som farer forbi på vegen.

Usikre værutsikter

Værmeldingene for helga er ikke de beste, men ifølge Merlid er det viktigste for løpet sin del at det ikke blir tåke.

– Det er med tanke på sikkerheten til løperne, som skal innover fjellet til Stabbeskaret. Det er imidlertid ikke meldt tåke, så det skal gå bra, sier han.

Merlid har lagt ned mye arbeid i forberedelsene til arrangementet, men fokuserer ikke på det.

– Det ligger mye arbeid bak ethvert arrangement, det er bare sånn det er. Jeg synes det er bare kjekt, sier han.

– Vi gleder oss, dette skal bli kjempeartig, avslutter en entusiastisk Richard Merlid.