Leder for Norsk Fjellfestival, Solrun Sylte, er fornøyd med de siste dagenes påmeldingstall.

- I konkurranseklassen er det 128 påmeldte, men ti har ikke møtt. I tur- og bedriftsklassen er det 282 påmeldte. Det er veldig bra. Det har skjedd mye de siste dagene, sier hun.

Skulle uansett gå

Venneparene Henry og Grete Engen og Stein og Alma Haga var tidlig oppe for å bli med bussen opp i Venjesdalen lørdag morgen.

- Jeg og mannen min har ikke gått Romsdalseggen før. Vi ble invitert med denne helga, og når det er Romsdalseggenløpet kunne vi jo like gjerne melde oss på der, sier Grete Engen.

Det samme var tilfelle for Siv Elin Lorentzen og Inger-Kristine Vada Hatlegjerde fra Verran, Steinkjer.  De hadde lest på nettet at Romsdalseggen er like fint som Besseggen.

- Vi er glad i å gå på topptur, så da må vi jo prøve dette. Det er egentlig tilfeldig at det ble denne helga her, så vi meldte oss like gjerne på løpet, sier Lorentzen.

Lokal favoritter

Lørdag arrangeres Romsdalseggenløpet for andre gang. Starten er i Venjesdalen, målgangen på Nesaksla. Fjorårets suverene vinner i konkurranseklassen, Ola Hovdenak, stiller ikke i år, men festivalsjefen tror vi får se høg fart også i år.

- Morten Eilifsen er et stalltips. Han kom på fjerdeplass i fjor. Av damene har vi veldig troen på vår lokale Marita Merlid. Men det kan hende det vil snike seg noen foran ho. Kanskje Malin Holmberg greier det, sier Sylte.

Av de lokale mennene i konkurranseklassen, trekker hun fram Lars Kavli.

- Han har vi troa på.

De fleste i turklassen startet tidlig lørdag. Konkurranseklassen starter klokka 11.30.