VI KAN IKKE KLAGE sjøl om kvikksølvet sliter med å slite seg opp i et tosifra antall plussgrader. Sjølsagt lengter vi etter at solstrålene skal varme en vinterblek kropp. Men vi kan ikke vente på en slik bagatell; vi må nyte det som er av sommer - uansett. Ut på tur, fram med fritidsskoene og komme oss ut på tur. Turmålene står i kø, det er mulig å rusle langs elva og rundt bruene. Det er mulig å bruke tohjulingen og det er mulig å nyte det som er av sommer. Poenget er vi kan ikke vente. Da er plutselig høsten og vinteren her igjen, uten at vi har opplevd noe som helst. Carpe Diem, sier jeg bare...

AKTIVITETENE står i kø. Snart er det mulig å gå snøfritt over Romsdalseggen. Snart er det fjellfestival, Trollveggen Triathlon RaumaRock. Snart åpner et nytt sentrum på Åndalsnes med sommeraktiviteter hver helg. Snart er det ferie og snart venter en to måneders sommerferie på skolene. Snart, om fire-fem år, kan du oppleve friskmeldte elver; fri for lakseparasitten Gyrodactylus Salaris. Og lenge før det, allerede nå i helga, kan du oppleve barn og unge utfolde seg på det flotte friidrettsanlegget i Måndalen og under Benditcupen i fotball på Åndalsnes. Til helgas to store arrangement er det bare å håpe at jenter og gutter får være med på begge deler; det går hvis man legger godviljen til. Og så nevnes bobiltreff, MC-treff og skolegjensynstreff fra sist helg - blant annet. Alt generer trafikk, aktivitet, opplevelser og inntekter.

SNART KOMMER hundretusener av turister til kommunen vår. De stiller større krav enn før. De vil oppleve, de vil ha tilrettelagte aktiviteter og de vil ha service som gjør at de kan reise herfra med positive inntrykk. Som igjen gjør at de snakker varmt til andre om alt det flotte de fikk oppleve i Rauma. Og som igjen fører til at vi får enda flere besøkende i framtida, forhåpentligvis. Vi er ikke alene i kampen om de besøkende; sjøl var jeg nylig på Brimi Fjellstugu med tilhørende besøk hos Arne Brimi på Vianvang. Terningkast seks.Det at det stilles stadig større krav gjelder ikke bare i turistnæringa; det gjelder på skolene hvor den kommende virkelig generasjon innfrir. Eksempler på det er Gründerfinalen hvor lag fra vår kommune vant, kokkekampen hvor rosen var ensidig. Og videre kulturformidleren Farmen i Måndalen for andre året på rad som tar ungdommen med ei reise tilbake i tid for våre unge. I næringslivet kjempes det daglig en tøff kamp om markedsposisjoner. Wonderland sitt samarbeid med fotballforbundet kan gi bedriften et fortrinn. Nils Ivar Heggem inviterte sist helg samtlige ansatte, også tilbake i tid, til blant annet pølsefest. Omdømmebygging som styrker selskapet. Og i serviceyrket handler det om å yte så god hjelp til kundene at de fristes til å handle mer lokalt enn digitalt.

VIA FERRATA i Nesaksla kan ta av; vi ser flere tilsvarende eksempler på det utenfor våre landegrenser. Ei slik tilrettelegging vil trolig fenge mer enn vi per dags dato aner. Kanskje blir også Base Camp Kirketaket bli noe av i motsetning til ISKI-prosjektet? I så fall vil også det kunne være et nytt ledd i lenken av opplevelser i kommunen vår.

SKAPERTRANGEN i kommunen er stor. Det å sørge for økt omsetning, økte inntekter er avgjørende. Men ikke ene og alene. Det å fortsatt ha fokus på dugnadsånden, på iveren etter å tilby aktiviteter og ei innholdsrik fritid er med på å komplettere. For det er nå en gang slik at vi setter stadig mer pris på fritida vår; det er plusstid hvor vi kan få gjort akkurat det vi ønsker oss i livet også utenfor jobben.

God helg!

Lars Smisethjell redaktør