I septemberutgaven av SAS sitt flymagasin Scandinavian Traveler har de plukket ut Norges topp fem fjellturer, fulgt av en reportasje over seks sider om fjellturene og hva du bør ha med deg.

En av de fem som er plukket ut er Romsdalseggen, men når eggen skulle inn på kartet gikk det i krøll. Om lag 40 mil sør for Rauma er Romsdalseggen plottet inn. I tillegg har Kjerag har havnet i Møre og Romsdal, og Preikestolen er i følge magasinet ved Bergen.

Flere reisende har lattermildt påpekt feilen på SAS sine Facebook-sider, og både Dagbladet og Byas.no har omtalt saken.

Redaktør Anna-Lena Ahlberg Jansen sier til Byas at feilen skyldes endringer på siden i siste liten.

– Vi har fått beskjed om feilen, og rettet den i onlineversjonen av magasinet. Jeg har ikke mye mer å si om den saken, sier hun.

I PDF-utgaven er fortsatt kartet feil fredag morgen. Vi får bare håpe at folk dobbeltsjekker vegbeskrivelsen til Romsdalseggen ett annet sted, før de drar.

God reklame

Kartblemmen til tross, Romsdalseggen får god reklame i magasinet.

I reportasjen heter det blant annet at

"Romsdalseggen offers accessible and spectacular views across the Romsdal mountains and fjords, and the river Rauma which snakes its way down into the valley towards the town of Åndalsnes"  og at "Romsdalseggen is a long hike, but for older children with mountain experience, it is a great trip."